Alpina B3 met 462 pk nu ook te krijgen als sedan

BMW houdt de nieuwe M3 nog even onder de pet, hoewel er wel her en der plaatjes van uitlekken. Gelukkig is Alpina er om alvast een opgeverbeterde versie van de 3 te brengen. Deze Alpina B3 was er al als Touring, maar nu is er ook een Sedan, met 462 pk.

ALPINA B3 SEDAN

In Frankfurt kwam Alpina, bouwer van verbeterde BMW's, al met de nieuwe Alpina B3 Touring. De 462 pk sterke opgeflufte 3 Serie heeft nu ook een sedan-versie gekregen. In Japan trok Alpina vandaag het doek van de Alpina B3 met vier deuren en een kofferbak.

Wie van Dikke Bimwees houdt kan zijn geld kwijt bij BMW M. Die in-house tuner van het Beierse automerk is goed in het leveren van extrabrute versies van alles uit München. Doorgaans komt dat echter met veel uiterlijk vertoon. Mocht u daar nou geen liefhebber van zijn, dan is Alpina uw ding. Het bedrijf weet extreem beschaafde versies te maken van ordinaire bodybuilders.

Neem de B3 Sedan die vandaag gepresenteerd is. In de Alpina-huiskleuren, groen en blauw, ziet de B3 er uitermate decent uit. Onder de motorkap ligt echter een dosis sportschool waar u U tegen moet zeggen. Voorin woont de bekende B58-motor van BMW, een 3.0 zes-in-lijn met een turbo. Alpina maakt hier een biturbo van, en na enkele aanpassingen levert het blok 462 pk en 700 Nm. In de sterkste vorm bij de M340i-modellen is dit 387 pk en 500 Nm. U ziet: vooral bij het draaimoment zijn alle registers opengetrokken. 

Omdat de Touring-versie het speciale evenement is, werd die al eerder getoond. BMW weigert om een of andere reden om sportieve stationwagens te bouwen en pimpt alleen boerenkarren uit de X-lijnen. Deze sedan wordt een soort van concurrent voor de komende M3.