Scoor een Honda Civic straatracer bij Domeinen

Het is weer zover: de Dienst Domeinen Roerende Zaken heeft weer een snoepje in de aanbieding.

Scoor een Honda Civic straatracer bij Domeinen

Meestal pakken we supercars, luxe limousines en unieke klassiekers uit de lijstjes van onze favoriete overheidsdienst. Vandaag is het echter een bescheiden tweedehands Honda Civic. Op een spoiler, sportpijpje, donkere koplampen en Rota-wielen en rode kuipstoeltjes na is het Hondaatje toch niets bijzonders, zou je denken.

K24

Onder de kap vinden we echter geen schamele 1.4i, maar een 2,4 liter K24 VTEC-blok. Afhankelijke van het precieze type is de motor op zichzelf al goed voor ongeveer 200 pk. In een hatchbackje dat origineel 1.065 kilo weegt is dat serieus veel.

Zo te zien was de eigenaar zelfs na de swap nog niet klaar: de 'Kraft Werks Supercharged'-inlaat geeft een hint wat de verde modificaties hadden kunnen zijn. De dikke motor maakt de Civic een vette sleeper, maar is waarschijnlijk precies de reden waarom de Honda überhaupt bij Domeinen aangeboden wordt.

WOK-melding

In de advertentie is namelijk te lezen dat de auto een RDW-keuring nodig heeft, ondanks dat de APK gewoon nog geldig is tot oktober. De Honda heeft volgens de tekst "een aantal onderdelen die gemodificeerd zijn of vervangen door andere onderdelen."

En inderdaad: een snelle kentekencheck leert ons dat de Civic op kenteken staat als een 1.6i VTi met 160 pk. Met de K24 aan boord gaat de auto ver over het maximaal toegestane vermogen heen. Daaruit kunnen we de conclusie trekken dat de vorige eigenaar waaarschijnlijk bij een RDW-controle tegen de lamp gelopen is. Aan de Toyo R888R semi-slicks te zien kan het ook best bij een illegale straatrace gebeurd zijn.

Mocht je een poging willen wagen om de Honda alsnog door de keuring te loodsen dan kun je hier een bod uitbrengen.

Cargasm
  • Dienst Domeinen Roerende Zaken