Scoor een super zeldzame Porsche klassieker bij Domeinen

Bij Domeinen Roerende Zaken nemen ze wel vaker leuk spul in beslag. Deze zeldzame Porsche is wel heel bijzonder.

Scoor een super zeldzame Porsche klassieker bij Domeinen

Het blijft een leuke hobby: even bij de Dienst Domeinen Roerende Zaken kijken of er weer wat gaafs of aparts in beslag genomen is. Het idee dat je voor een prikkie de trots van een maffiabaas, ramkraker of drugskoerier over kan nemen blijft aantrekken. Meestal bestaat het interessante deel van het aanbod uit dikke Duitsers, en dat is in dit geval eigenlijk niet anders. Het gaat namelijk om een unieke klassieke Porsche.

Motor voorin

Het gaat echter niet om een oude 911 of zelfs 356. Nee, de motor ligt gewoon voorin. De driecilinder diesel is ook niet bijzonder sportief te noemen. Meer hoef je natuurlijk ook niet te verwachten van een antieke tractor. Op de een of andere manier is deze Porsche Diesel Typ 329 Super Export namelijk in handen van de overheid gekomen.

Laatste van zijn soort

Die Typ 329 is een van de laatste modellen die Porsche als tractorbouwer op de markt bracht. Het model werd tussen 1961 en 1963 gebouwd totdat Porsche-Diesel submerk opgeheven werd. In 1963 ging Porsche verder met belangrijkere zaken, zoals de toen fonkelnieuwe 911. De Typ 329 is voorzien van een luchtgekoelde 2,4 liter driecilinder diesel die maar liefst 35 pk levert. De topsnelheid ligt daarmee op een gezonde dertig kilometer per uur.

Geen papieren

Volgens de website zal je die spannende snelheid helaas niet op straat kunnen halen. Op dit moment heeft de Porsche namelijk geen papieren en geen typegoedkeuring voor de openbare weg. Het precieze bouwjaar is door het ontbreken van de papieren ook onbekend.

Een geschatte prijs noemen ze bij Domeinen niet, maar we hebben een indicatie. In maart vorig jaar werd een vergelijkbaar model (ook met schep) via RM Sotheby's geveild voor €22.000. Stukken goedkoper dan een oude, luchtgekoelde 911. Zoek je nog een leuk speeltje voor op de boerderij? Dan is dit je kans! De advertentie vind je hier.

Algemeen
  • Domeinen Roerende Zaken