Asfalt Istanbul Park opnieuw behandeld voor meer grip

De glibberpartijen van vorig jaar zijn voorgoed verleden tijd op het circuit in Turkije. Door een grondige nabehandeling van het asfalt zal Istanbul Park dit keer een normaal niveau van grip leveren.

Asfalt Istanbul Park opnieuw behandeld voor meer grip

De Grand Prix van Turkije staat bij de meeste fans in het geheugen gegrift door fiks regenbuien die voor verraderlijke omstandigheden zorgden. Een pole position voor Lance Stroll's Racing Point, twee kostbare incidenten voor Max Verstappen en maar liefst zes spins voor Valtteri Bottas waren de hoogtepunten.

De regen was echter niet eens de bepalende factor Zelfs zonder nattigheid was het recent opnieuw geasfalteerde Istanbul Park spekglad. Het nieuwe oppervlak wilde duidelijk niet samen spelen met de slicks van Pirelli. Dit seizoen zouden de problemen verholpen moeten zijn.

Verkeerde timing

Volgens raceleider Michael Masi was het fiasco van Istanbul te wijten aan verkeerde timing. De Grand Prix werd te kort na het opnieuw asfalteren van het circuit georganiseerd. Inmiddels is er voldoende tijd geweest om het oppervlak op de juiste manier na te bewerken. Daarbij is een methode gebruikt die Singapore elk jaar inzet om het door verkeer geteisterde stratencircuit op te schonen.

"Het oppervlak in Turkije is effectief met water bestraald, dat is de beste manier op het uit te leggen. Dit is een behandeling die regelmatig gebeurt. We hebben het bijvoorbeeld regelmatig gezien in Singapore, waar ze openbare wegen gebruiken. Ze vernieuwen het oppervlak daar vaak vanwege het drukke verkeer. Dat is wat er [in Turkije] is gebeurd, naast een paar kleine veranderingen."

Als alle zorgen rondom de reisrestricties op tijd opgehelderd worden zullen we volgend weekend gaan meemaken hoe veel beter het Turkse asfalt geworden is.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool