F1 Medical Car-helden in Turkije vervangen vanwege COVID-diagnose

De helden van Bahrein zullen er dit weekend op Istanbul Park niet bij kunnen zijn. Vanwege een positieve diagnose zullen Alan van der Merwe en Dr. Ian Roberts de Grand Prix vanuit thuisisolatie moeten volgen.

F1 Medical Car-helden in Turkije vervangen vanwege COVID-diagnose

Van de Medical Car merk je normaal maar weinig. En dat is maar goed ook. Voor veel F1 fans werden de mannen in de Mercedes-AMG E63 S Estate pas bij naam bekend na de horrorcrash van Romain Grosjean tijdens de Grand Prix van Bahrein vorig jaar. Medical Car-bestuurder Alan van de Merwe en Dr. Ian Roberts waren cruciaal bij het redden van de Franse coureur uit de enorme vuurzee.

Positieve diagnose

Helaas zullen we de diensten van de twee helden tijdens de Grand Prix van Turkije moeten gaan missen. Nog vóór het vertrek naar Istanbul Park werden beide mannen positief getest op COVID-19. Meteen na de diagnose werden Van der Merwe en Dr. Roberts naar huis gestuurd om zich te isoleren. Helaas zullen de race dit weekend vanaf de TV moeten volgen. Een woordvoerder van de FIA leverde tegenover Motorsport.com commentaar:

"Beide mannen testten positief voor COVID-19. Ze zullen daarom in thuisisolatie gaan en de Grand Prix van Turkije van 2021 niet bijwonen. Ze zullen vervangen worden bij dit evenement door FIA Formula E World Championship Safety Car Driver, Bruno Correia, en Medical Delegate, Dr Bruno Franceschini."

Bruno Correia

De 43-jarige Portugees krijgt dit weekend een stuk meer vermogen (603 pk) onder zijn rechtervoet dan hij gewend is. Als Formule E-safety bestuurder moest de voormalig Formule Ford en Spaans Formule Renault coureur het doen met een BMW i8 en de huidige MINI Electric Pacesetter. Daarvoor was hij vanaf 2009 en 2012 actief in het World Touring Car Championship en European Touring Car Championship als safety car coureur, onder andere met een BMW X5 en Chevrolet Captiva.

Correia werd in het WTCC overigens aangenomen in 2009 na een bijzonder incident, waarbij de safety car de BMW van Franz Engstler uitschakelde op het stratencircuit van Pau. Na zijn aantreden bleven dit soort bizarre crashes gelukkig uit.

Beterschap!

De Medical Car zal dan wel in goede handen zijn, toch zullen we de inzet van Alan van der Merwe en Dr. Ian Roberts gaan missen. We wensen ze in elk geval alle beterschap en een voorspoedig herstel toe. Met een beetje geluk zullen ze er in Austin weer bij kunnen zijn voor de Grand Prix van Amerika.

Formule 1
  • Formula 1, Mercedes-Benz