Corona! Kimi Raikkonen op Zandvoort vervangen door Robert Kubica

Twee dagen na het aankondigen van zijn pension moet The Iceman meteen al een race missen. Vanwege een positieve COVID-diagnose moet Kimi plaatsmaken voor dedre rijder Robert Kubic.

Corona! Kimi Raikkonen op Zandvoort vervangen door Robert Kubica

Slecht nieuws voor het team van Alfa Romeo: Kimi Raikkonen kan niet deelnemen aan de Grand Prix van Nederland. Na de eerste trainingssessies van gisteren kreeg de Fin te horen dat hij positief getest had voor het gevreesde coronavirus. Net als Sergio Perez, Lewis Hamilton en Lance Stroll afgelopen seizoen moet Raikkonen het weekend in thuisisolatie afwachten.

Kubica

Ondanks de geruchten rond een transfer hoef je niet te hopen op Nico Hulkenberg of Alex Albon als vervanger voor Kimi. ook levende legende Mahaveer Ragunathan blijft buiten schot.

Een derde rijder hebben ze bij Alfa natuurlijk al: Robert Kubica. De sympathieke Pool zal voor het eerst sinds de Grand Prix van Abu Dhabi in 2019 weer een Grand Prix rijden. Gezien de slechte vorm van het team dit seizoen zal het waarschijnlijk geen spannende race worden voor Robert.

Uitzieken

Kim heeft nog een week om uit te zieken voordat het F1-circus neerstrijkt in Monza voor de Grand Prix van Italië. Gelukkig vertoont hij geen serieuze symptomen. We wensen hem in ieder geval alle beterschap toe!

Formule 1
  • Formula 1