Nico Hülkenberg rondt succesvolle IndyCar test af met McLaren

Nu de F1 geen optie meer is heeft de sympathieke Duitser zijn eerste meter gemaakt in die andere grote single seater serie. Bij het team van Arrow McLaren SP wist Nico een sterke indruk achter te laten.

Nico Hülkenberg rondt succesvolle IndyCar test af met McLaren

Na elf seizoenen in de koningsklasse van de autosport is het doek dan toch definitief gevallen voor de F1-carriere van Nico Hülkenberg. Nu het silly season (op het stoeltje van Antonio Giovinazzi na) over is heeft de sympathieke Duitser de werkelijkheid onder ogen moeten zien: het is tijd voor een carriereswitch.

In juli gaf hij al aan Amerika als een goed bestemming te zien, mits hij het thuisfront kon overtuigen. Dat lijkt gelukt te zijn. Afgelopen maandag was The Hulk achter het stuur te vinden van de Dallara-Chevrolet van Arrow McLaren SP op Barber Motorsports Park.

Even wennen

Hülkenberg was onderdeel van een test met vier anderen, waaronder Indy 500 winnaar Ryan Hunter-Reay, Indy Lights kampioen Kyle Kirkwood en zijn rivalen David Malukas en Devlin DeFrancesco.

Op de 3,8 kilometer lange road course van Barber Motorsports Park in Birmingham, Alabama doorliep Nico een gevarieerd test programma. Daarbij werden nieuwe en gebruikte banden en verschillende brandstofniveaus gebruikt. Het doel van de test was niet om snelle rondetijden te klokken, maar om Hülkenberg te laten wennen aan de auto en de procedures.

Heel fysiek

Als Aston Martin reserverijder is het meer dan een jaar geleden dat Nico daadwerkelijk met een single seater gereden heeft. Ondanks de extra hitte van het dichte aeroscreen. bleek hij echter fit genoeg om de test zonder problemen af te ronden.

Hülkenberg eindigde de test als laatste, een seconden van de snelste tijd, maar was toch tevreden:

"De eerste keer in een IndyCar, de eerste keer op Barber Motorsports Park en ik denk dat het over het algemeen een succesvolle dag was. Ik kan zeker bevestigen dat het sturen met deze monsters heel fysiek is en dat het even duurde voordat ik me comfortabel voelde. In de middag kwamen de rondetijden en de prestaties verder naar voren en het was erg leuk. Ik bedank Arrow McLaren SP voor de kans en het professionele werk aan de baan vandaag."

Derde auto

Ondanks de positieve resultaten is er nog niets zeker over de toekomst van Hülkenberg. Arrow McLaren hoopt later in het seizoen een derde auto in te zetten, maar heeft nog niemand bij naam genoemd om het extra stoeltje op te vullen.

Zak Brown ziet de Duitser echter wel als een van de grootste kanshebbers. Mocht de IndyCar-droom uitkomen, dan voegt Nico zich bij een lange lijst overstappers, net zoals bijvoorbeeld Emerson Fittipaldi, Marcus Ericsson, Nigel Mansell, Mario Andretti, Alexander Rossi en Romain Grosjean.

Autosport
  • NTT IndyCar Series