McLaren ontkent alles: 'Nieuws over verkoop Audi is volledig inaccuraat'

Fake news, fake news! In een statement ontkent McLaren in alle toonaarden dat het merk verkocht is aan Audi.

McLaren ontkent alles: 'Nieuws over verkoop Audi is volledig inaccuraat'

Vanmiddag werd door het Engelse Autocar bekendgemaakt dat Audi de McLaren Group overgenomen zou hebben. De deal zou als doel hebben om McLaren financiele stabiliteit te gunnen in ruil voor het faciliteren van een F1-deelname voor het Duitse merk. De extreme uitbreidingsdrift van het VAG-concern leek hiermee een nieuw niveau bereikt te hebben.

Fake news

Het nieuws sloeg uiteraard in als een bom, maar het blijk achteraf toch een blindganger te zijn. In een statement op de officiële website ontkent McLaren namelijk ten zeerste dat er sprake is van een overname. Het bedrijf zegt er actief aan te werken om het nieuws uit de ether te halen. Het kan immers een negatief effect hebben op de waarde van de McLaren Group.

Verkeerde info?

De stilte vanuit Audi en VAG lijkt de uitspraken van McLaren te bevestigen. We hebben kennelijk te maken met een ouderwets stukje sensationele speculatie. Autocar claimde bronnen te hebben binnen Audi en McLaren, maar van de gegeven informatie is kennelijk bijzonder weinig waar.

McLaren blijft dus voorlopig één van de laatste onafhankelijke merken in de autowereld, en Audi zal een andere manier moeten zoeken om zich met een viercilinder bij de F1-grid van 2025 te voegen.

Nieuws
  • McLaren, Audi