VIDEO: zo fel wordt het Jeddah Corniche Circuit verlicht

De eerste Grand Prix van Saoedi Arabië wordt dit weekend onder enorme lichten verreden. In een video vanuit een helikopter toont de F1 hoe fel het circuit wel niet verlicht is.

VIDEO: zo fel wordt het Jeddah Corniche Circuit verlicht

Max Verstappen en Lewis Hamilton strijden dit Sinterklaasweekend om de titel op het extreem verse Jeddah Corniche Circuit van Saoedi Arabië. Vanwege de ondraaglijke woestijnhitte kon de Grand Prix uiteraard niet op het traditionele tijdstip van start gaan. Het werd dus een nachtrace.

Volgens de organisatie is het zelfs de enige nachtrace op de F1-kalender van 2021. Bahrein en Qatar denken daar vast heel anders over. Het recent aangepaste Abu Dhabi valt echter wel buiten de boot, aangezien de start van die race nog vóór het ondergaan van de zon plaatsvindt.

Zichtbaar vanuit de ruimte?

Los van die vreemde opschepperij heeft de organisatie alles uit de kast getrokken om het circuit zo goed mogelijk te verlichten. Vanuit een helikopter zien we het extreem felle resultaat:

De meer dan zes kilometer lange lint asfalt lijkt wel haast te gloeien in de duisternis. Het is bijna alsof de volledige baan onder stroom staat. Het zou ons dan ook niets verbazen als Jeddah vanuit de ruimte te ontdekken is. Waar alle energie voor dit schouwspel vandaan komt durven we niet te zeggen. Als we de PR-mensen van de F1 moeten geloven zal het vast allemaal bijzonder groen en duurzaam zijn. En divers, natuurlijk.

De Grand Prix van Saoedi Arabië komt op 5 december het Sinterklaasfeest grondig verstoren met een Nederlandse starttijd van 18:30.