Verstappen: 'Motorwissel heeft voor ons geen zin' 

Een nieuwe Power Unit installeren is volgens de Nederlander een zinloze actie. De Honda-motor biedt niet hetzelfde piekvermogen als Mercedes' 'raketmotor'.

Verstappen: 'Motorwissel heeft voor ons geen zin' 

Met nog maar twee Grand Prix op de kalender is de spanning om te snijden in de strijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De Nederlander is de enige die de titel op de straten van Saoedi Arabië zou kunnen verzilveren, maar het snelheidsvoordeel ligt toch echt bij zijn rivaal.

Sinds de installatie van de Mercedes 'raketmotor' in Brazilië lijkt Lewis Hamilton niet meer te stoppen. Zelfs zonder de verse power unit wist hij de GP van Qatar te winnen, al werd hij daar geholpen door een penalty voor Verstappen.

Sprintmotor

De strategie van Mercedes is inmiddels duidelijk: door de motor zo weinig mogelijk draaiuren te geven kan er maximaal vermogen uit gehaald worden zonder zorgen over de betrouwbaarheid. Het blok is immers ontworpen voor zo'n zeven á acht Grand Prix, terwijl hij er maar drie zal moeten doen. De gridstraf van vijf plaatsen is prima af te wegen tegenover de enorme boost in snelheid.

Aangezien de aanpak van Mercedes bijzonder goed werkt vroeg Motorsport.com zich af waarom Verstappen en Red Bull dezelfde formule niet uitgeprobeerd hadden. Zeker op het supersnelle Jeddah Corniche Circuit zou een verse motor toch flink kunnen helpen in de titelstrijd. Zo zou Red Bull toch eindelijk een antwoord hebben op de superieure rechtuitsnelheid van de Schwarzpfeilen.

Geen voordelige piekvermogen

Op dat voorstel reageerde Max Verstappen echter ontkennend. Volgens de Nederlander is het voordeel dat er met een nieuwe Honda bereikt wordt bij lange na niet zo groot als met een nieuwe Mercedes. Het zou hem dus alleen maar plekken op de grid gaan kosten: "Nou, we hebben niet die piek in het vermogen met een nieuwe motor, zoals Mercedes heeft. Onze motor is eigenlijk best consistent gedurende zijn levensduur. Dus een motorwissel doen op die manier brengt ons niet zoveel."

Volgens Max zou de enige reden voor een motorwissel zorgen over de betrouwbaarheid zijn. Daar is echter op dit moment geen sprake van: "Vanaf mijn kant zijn daar geen twijfels over. Ik weet wat ik heb wat betreft motoren en normaal gesproken zouden we het daarmee moeten redden."

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Mercedes-AMG Petronas F1 Team