Dit kost Viaplay F1 in Nederland

De nieuwe rechtenhouder van de F1 in Nederland heeft z'n tarieven bekendgemaakt. Is het schrikken of schikken?

Dit kost Viaplay F1 in Nederland

Volgend jaar neemt de Nordic Entertainment Group de tv-rechten voor de F1 over in Nederland. Ziggo Sport zal naast de NOS nog een paar Grand Prix mogen uitzenden, maar is als grote speler eigenlijk gewoon klaar. Onder de Viaplay-naam komt NENT op 1 maart 2022 beschikbaar voor de Nederlandse kijker. Naast sport zoals de Formule 1M, Bundesliga en PDC Darts zal de zender films, kindershows en eigen Viaplay Originals programma's gaan vertonen, zo stelt NENT in een persbericht.

KPN en VodafoneZiggo

Een abonnement op Viaplay kun je rechtstreeks afsluiten, maar om de entree op de Nederlandse markt makkelijker te maken hebben de Zweden deals gesloten met KPN en VodafoneZiggo. Zo kun je via die aanbieders Viaplay nog eens bijbestellen. Een pijnlijke degradatie voor Ziggo, lijkt ons zo. Viaplay vervangt bovendien al het bekende personeel met nieuwe gezichten, met uitzondering van Tom Coronel.

Kost dat?

Viaplay biedt alles aan in een enkel pakket, waar je €14.99 per maand voor mag neertellen. Dat is dus een stuk minder dan de horrorprijzen die meteen na de overgang van de rechte de ether in geslingerd werden. Let wel: als je via KPN of Ziggo een abonnement afsluit betaal je die vijftien euro bóvenop je normale abonnement. Aan kortingen doen de Zweden duidelijk niet.

De lancering van Viaplay komt een paar dagen na de tweede test van 2022 op het circuit van Barcelona, waar de nieuwe wagens tussen 23 en 25 februari hun eerste meters zullen maken. Of de tweede test van 11 tot 13 maart op Bahrein wel uitgezonden zal worden is nog niet bekend.

Een alternatief is er nog steeds: voor €7.99 per maand of €64.99 per jaar kijk je mee via F1 TV Pro. Dat scheelt toch een stuk. Waar het Nederlandse commentaar op de streamingsdienst vanaf 2022 vandaan zal komen is echter nog niet bekend.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Viaplay, Ziggo