Je mag nog zes F1 Grand Prix gratis zien in 2022

Onze nieuwe Scandinavische overlords geven nog een klein cadeautje voordat ze de Formule 1 volledig overnemen. Volgend jaar worden zes races alsnog gratis beschikbaar gesteld.

Je mag nog zes F1 Grand Prix gratis zien in 2022

Het was dinsdag een flinke schok: Ziggo Sport is volgend jaar de TV-rechten van de Formule 1 kwijt. Ondanks dat het Nederlandse mediabedrijf voor 50% eigendom is van F1-uitbater Liberty Media viste het achter het net bij het verlengen van het contract. De Scandinavisch mediagigant NENT Group was met een bod van 30 miljoen per jaar voor drie seizoenen helaas te sterk.

Dikkere paywall

Formule 1 kijken is al een tijdje niet meer gratis, maar door de overname van NENT wordt de paywall een stuk dikker. Afgaande op de prijzen in Zweden kunnen we een tarief van ongeveer 50 euro per maand verwachten om via Viaplay alsnog het seizoen te kunnen volgen. Dat komt dus bovenop je reguliere TV-abonnement.

Zes Grand Prix

Om de overstap wat geleidelijker te maken heeft NENT besloten niet alles meteen achter slot en grendel te gooien. Er worden namelijk zes geselecteerde Grand Prix gratis beschikbaar gesteld, waaronder de Grand Prix van Nederland op Zandvoort. Zo kan de Nederlandse kijker alvast wennen aan Viaplay en stapt hij hopelijk voor NENT meteen over. NENT zet voor de uitzendingen een nieuwe studio in Amsterdam neer. Wie de presentatie voor zijn rekening gaat nemen is nog niet bekend.

F1 TV Pro

Mocht je toch geen trek hebben in al die Zweedse fratsen, dan hebben we goed nieuws voor je. De eigen streamingsdienst van de sport blijft gewoon beschikbaar in Nederland. Met F1 TV Pro kun je lekker zelf het commentaar bepalen (Engels, Nederlands, Duits etc.) en heb je toegang tot onboards, reportages, documentaires, interviews en klassieke races. Na lang wachten heeft de app nu zelfs(!) de functie om te casten vanaf je telefoon. Dat alles moet €8.99 per maand kosten. De precieze tarieven van Viaplay worden later nog bekend gemaakt.

Formule 1
  • Mercedes Petronas F1