Opgelet! Je moet NU een F1 TV Pro abonnement nemen

Sla je slag voordat het te laat is! Door de overname van de TV-rechten wordt F1 TV Pro binnenkort waarschijnlijk op slot gezet.

Opgelet! Je moet NU een F1 TV Pro abonnement nemen

Het nieuws dat Ziggo de TV-rechten van de Formule 1 verloren heeft kwam hard aan, maar de overname door de Nordic Entertainment Group heeft verdere gevolgen. In ons artikel over de overname noemden we F1 TV Pro als een goed alternatief voor de gulzige Vikings.

Aangezien Ziggo een Liberty Media-dochter is, geven de Amerikanen de streamingsdienst in Nederland volledig vrij. Zodra de Scandinaviers de rechten definitief overnemen verandert die situatie echter. Op dat moment gaat F1 TV Pro naar alle waarschijnlijkheid dicht voor nieuwe leden.

Sky Sports

De situatie is vergelijkbaar met die in Duitsland. Vorig jaar nam Sky Sports Deutschland daar de rechten over van RTL. Als onderdeel van de deal werd F1 TV Pro gekoppeld aan het Sky-abonnement.

Voor mensen die na dat moment wilde overstappen op F1 TV Pro ging de dienst op slot, tenzij ze ook lid werden van Sky. Bestaande F1 TV Pro-kijkers hadden hier echter geen last van: voor hen bleef de dienst echter gewoon beschikbaar.

Eindeloze reclames

Nordic Entertainment staat bekend om peperdure betaalkanalen: in Zweden tik je zo 50 euro af voor een maandje TV. Daarnaast is de super-commerciële mediagigant van plan zoveel mogelijk geld uit de F1-zendtijd te slaan.

Reken dus maar op de Scandinavische variant van de eindeloze RTL Krombacher-reclames, al dan niet met een minuscuul splitscreen ernaast waar je met geluk nog een auto op kunt ontdekken. De kijkervaring wordt er dus in elk geval niet beter op. Wel geven ze als lokkertje nog even zes Grand Prix vrij volgend jaar.

Tot 2022

De overdracht van de rechten vindt plaats in 2022. Je hebt dus nog ongeveer een half jaar de tijd om een F1 TV Pro abonnement te scoren voordat de poort definitief op slot gaat. Zo ben je voor de overname een bestaande kijker en kun je als het goed is lekker reclamevrij genieten van de GP-weekenden. Je hebt zelfs de keuze uit meerdere talen voor je commentaar, mocht je Olav liever niet aan willen horen.

Naast trainingen, kwalificatiesessies en races zonder reclames kun je bij F1 TV Pro terecht voor pre- en post-race shows met interviews, technische analyse, rijdersanalyse, onboards, telemetrie, documentaires en klassieke races uit het verleden. De keuze is snel gemaakt, lijkt ons zo. Geen zin in onze nieuwe Scandinavische overlords? Klik dan hier.