Projectje: licht verschroeide McLaren GT te koop

Een bijzondere occasion: deze licht gebruikte McLaren GT kan voor een prikkie van jou zijn.

Projectje: licht verschroeide McLaren GT te koop

Een paar weken geleden schreven we nog over een licht gebruikt Ford GT die onder de hamer ging bij een bedrijf genaamd Copart. De Amerikaanse sloper is blijkbaar van mening dat alles te verkopen is, ongeacht de schade. In deel twee van onze Copart-avonturen bekijken we deze McLaren GT in Houston, Texas met...ehm...een beetje werk.

Kleur: BRAND

De restanten van de krokante McLaren laten een duidelijk verschil zien tussen een auto met een carbon chassis en een met een aluminium chassis, zoals de Ford GT. Van de koolstofvezel tub is namelijk eigenlijk niets meer over, op een smerige bult schilfers na. Dat wil Copart trouwens nog wel toegeven: de kleur wordt aangegeven als BURN. Logisch: lak zit er natuurlijk ook niet meer op.

Motorswap?

Het achterste subframe van de auto lijkt de brand veel beter te doorstaan hebben, al kunnen we door al het gesmolten carbon, rubber en plastic niet veel meer van de motor zien. De vierliter twin turbo V8 en zeventraps DCT zouden een leuke kandidaat voor een motorswap kunnen zijn, maar we gokken dat er teveel werk in zou zitten om de aandrijflijn weer aan de praat te krijgen.

Wielen

De enige onderdelen die nog van enige waarde zouden kunnen zijn, zijn de achterwielen. Op de een of andere manier hebben ze het inferno overleefd, compleet met band. Het exemplaar aan de rechterkant lijkt zelfs vrijwel onbeschadigd. Leuk voor in de mancave. Of voor onder je verlaagde Golf IV.

Twee ton

Copart denkt dat de verkoolde McLaren GT een marktwaarde heeft van $212.000. Geen verrassing, want de Ford GT schatten ze ook al op $234.479. De moonshine zal wel extra sterk zijn in Texas. Wij willen wel een paar tientjes geven voor de wielen, maar buiten dat wensen we ze alle succes met de verkoop. De advertentie vind je hier.

Algemeen
  • Copart