Licht gebruikte Ford GT gaat onder de hamer

Een aanbieder in de Amerikaanse staat vindt het goed idee om deze 'Ford GT' uit 2005 naar de veiling te sturen.

Licht gebruikte Ford GT gaat onder de hamer

Goedkoop even een supercar op de kop tikken bij een veiling is geen koud kunstje. Zelfs bij Domeinen komen de bedragen vaak nog vrij hood uit. Bij Copart in Mount Billings, Montana kun je waarschijnlijk wel slagen voor een paar honderd dollar. Daar wordt namelijk een pakketje ijzer aangeboden dat volgens de verkoper ooit een Ford GT uit 2005 is geweest.

Brand

Copart geeft geen uitleg over de oorzaak van de schade, behalve het simpele bijschrift 'brand'. Volgens de papieren stamt de GT uit Californië en was hij ooit echt zwart. Dat is toevallig, aangezien er enkele weken geleden een zwarte Ford GT doormidden brak en in brand vloog in Los Angeles. Die auto kwam er echter beter vanaf dan het hopeloze stapeltje gesmolten metaal en plastic dat in Montana beland is.

Praktisch nut

Wat Copart nou precies verwacht van de veiling is ons niet helemaal duidelijk. De hoop schroot is buiten de ene licht(er) beschadigde velg en de motor sowieso totaal niet meer te herkennen. Bruikbare onderdelen kunnen we ook niet echt ontdekken. Misschien zou je nog een tafeltje ervan kunnen maken, maar daar houdt het dan ook wel op. De marktwaarde wordt doodleuk opgegeven als $239.479, maar we gokken dat het eerder tientjeswerk wordt.

Algemeen
  • Copart