Ford GT splijt open in crash met Giulia QV

De wereld is een originele Ford GT kwijt. Na een ongeval met meerdere wagens spleet de supercar open en vloog in brand.

Ford GT splijt open in crash met Giulia QV

De originele Ford GT (dus niet GT40) is een van de gaafste supercars van de afgelopen twintig jaar. Natuurlijk is de auto een beetje als een afgezaagde tribute band, maar als je het origineel zo goed na kunt doen maakt het niet zoveel uit. Met een 550 pk-sterke 5,4 liter supercharged V8, een handgeschakelde zesbak en vrijwel geen elektronische assistentie is de GT bovendien een van de laatste analoge supercars ooit.

Ravage

Dat aanlokkelijke recept zorgt er echter ook voor dat de Ford geen makkelijke auto is. Als je niet weet wat je doet gaat het heel snel heel erg fout. Een GT-rijder in het Amerikaanse Los Angeles kwam hier op een akelige manier achter. Zaterdagmiddag verloor hij de controle voor het Beverly Hills Plaza Hotel & Spa op Wiltshire Boulevard en richtte een ravage aan.

Het front werd bij de impact met een Alfa Romeo Giulia QV van de rest van het chassis gescheurd, waarna de Ford in brand vloog. De klap klonk volgens ooggetuigen als een bom, en de vlammen reikten zo'n zes meter hoog. Een van de inzittenden werd bovendien de auto uit geslingerd en kwam levenloos midden op de weg terecht. Zo te zien was er ook een zwarte BMW X3 bij het ongeval betrokken.

Straatracers

Volgens ooggetuigen zou de Ford GT veel te hard gereden hebben. Wiltshire Boulevard staat bekend om regelmatige incidenten met straatracers. De GT werd eerder gespot vlakbij de plaats van het ongeval. De kentekenplaat was een simpel uitgeprint A4'tje. De auto werd dus duidelijk niet behandeld met het respect dat een oude supercar verdient. De conditie van de inzittenden is vooralsnog niet bekend.

Een A4'tje op de kont was blijkbaar goed genoeg.
Algemeen
  • Frank Gagliano, BTcarspotters
  • Mark Harris