Politie Hong Kong houdt 45 straatracende supercars aan

De politie van Hong Kong heeft een megavangst gedaan. Maar liefst 45 exotische supercars werden aan de kant gezet na klachten over geluidsoverlast.

Politie Hong Kong houdt 45 straatracende supercars aan

Achtervolgingen met supercars zien we in Nederland niet zoveel. Ze worden eerder uit garages getrokken en in beslag genomen. In Hong Kong is er blijkbaar echter een plaag aan straatracende, krijsende supercars. Na meerdere klachten van omwonenden over de herrie van 'racewagens' ging de politie tot grootschalige actie over. Door een complete weg af te zetten wist de politie uiteindelijk maar liefst 45 supercars aan te houden. De gemiddelde spotter zou omvallen van vreugde

Mooie selectie

De gigantische groep biedt genoeg variatie: we zien verschillende Ferrari's, Lamborghini's, McLaren's en Porsche's. Het is bijna teveel om op te noemen. Meer opvallende aanwezigen zijn een 458 Speciale, een AMG GT S, een 991 GT2 RS, een Murcielago SV, Aventador SV en twee SVJ's, een Nissan GT-R en een spierwitte Audi R8 V10 Spyder met bodykit.

Weggesleept

Er werden bij de actie geen arrestaties uitgevoerd of boetes uitgedeeld. Wel kregen negen auto's de Hong Kong-variant van een WOK-melding. Een van de aanwezige Nissan GT-R's werd zelfs afgesleept op verdenking van illegale modificaties. Wat er verder die auto gaat gebeuren is niet duidelijk.

Supercarplaag

Door de grootschalige actie hoopt de politie van Hong Kong de groeiende supercarplaag te bestrijden. Meldingen van straatraces zijn recent flink gestegen. In 2020 kwamen er 139 meldingen binnen, veertig procent meer dan in 2019. De lokale bevolking is de herrie duidelijk zat. Wij zouden het gebrul en gekrijs van exotische supercars in tijden van lockdown dan wel weer kunnen waarderen, maar echt veilig is het natuurlijk niet.

Cargasm
  • South China Morning Post