Geniet van het mooie weer met een Ferrari California van Domeinen

De terrassen zijn nog niet open, maar het dak van deze Fezza kan dat wel.

Geniet van het mooie weer met een Ferrari California van Domeinen

Het is weer eens tijd voor een kijkje in de keuken van onze favoriete overheidsdienst. Na een verzameling klassiekers, een luxe limo, een straatracer, een ramkraker en een leuke youngtimer heeft de Dienst Domeinen Roerende Zaken dit keer een echte supercar in de aanbieding. Het is echter geen hardcore road racer, maar een comfortable coupe-cabrio. Perfect voor het mooie weer van de laatste tijd.

Echte Ferrari

De Ferrari California kwam alweer in 2008 op de markt en was destijds vrij controversieel. Niemand had een Mercedes SL-concurrent met stalen klapdak van de Italianen verwacht. Daarnaast was het de eerste Ferrari met een V8 voorin en de eerste met een DCT-versnellingsbak. Over het uiterlijk was ook zeker niet iedereen te spreken.

Toch is de Cali een echte Ferrari compleet met dezelfde 4,3 liter V8 als de F430. Door een andere afstelling valt het vermogen echter lager uit op 460 pk. De standaard sprint van nul naar honderd kun je in 3,9 seconden afraffelen en de pret stopt pas bij 310 kilometer per uur.

Verse import

Het exemplaar dat bij Domeinen in de loods terechtgekomen is stamt uit 2011 en heeft de 7-traps automaat met dubbele koppeling aan boord. Er staat slechts 11.457 kilometer op de klok. De auto kwam vorig jaar nog naar Nederland voordat de overheid de sleutels overnam. De APK is nog twee weken geldig, dus de Ferrari mag binnenkort wel even nagekeken worden.

Dus heb je zin in een lekker geluid, comfortabele rijgedrag, een praktisch stalen klapdak en een exotische badge op de neus, dan is deze California de perfecte keuze. Lekker genieten van het mooie weer en de fijne V8. Over het uiterlijk hoef je je niet druk te maken, want dat zie je van binnenuit toch niet. De advertentie vind je hier.

Cargasm
  • Dienst Domeinen Roerende Zaken