Ares Design Pantera ProgettoUno heeft vreemde versnellingsbak

De omgekatte Lambo heeft een heel aparte manier van schakelen.

Ares Design Pantera ProgettoUno heeft vreemde versnellingsbak

Het debat over schakelen in sportwagens en supercars heeft normaal gesproken twee kanten: of je bent een purist die per se zelf wil koppelen en schakelen, of je wil de snelst schakelende, meest geavanceerde semi-automaat met dubbele koppeling die er te vinden is. Bij het excentrieke Ares Design vinden ze het echter blijkbaar tijd om de twee kampen te verenigen.

LCME

De Italiaanse designstudio van Lotus-charlatan Dany Bahar heeft namelijk een eigenaarde kruising tussen de twee versnellingsbakken bedacht voor zijn Pantera ProgettoUno. De auto staat op het chassis van de Lamborghini Huracán, maar is een hommage aan de klassieke DeTomaso Pantera.

Bahar heeft de moderne en klassieke elementen gecombineerd in iets dat hij de Leva Cambio Manuale Elletroattuata noemt. Vrij vertaald vanuit pasta is dat een elektrisch bediende handgeschakelde versnellingspook. De LCME-pook volgt de traditionele Italiaanse stijl door z'n open H-patroon, maar is nog steeds gekoppeld aan de 7-traps DCT van Lamborghini.

De achterlichten komen van de Corvette C8.

Het slechtste van beiden

We zijn er op de redactie nog niet helemaal over uit wat het idee achter de LCME precies is. De bak lijkt de traagheid van een echte handbak te combineren met het videogame gevoel van een DCT met flippers aan het stuur. De slechtste elementen van beide varianten dus. De flippers zijn overigens nog steeds aanwezig in de ProgettoUno, dus de pook is eigenlijk niets meer dan een aparte gimmick. We zien het in ieder geval geen succes worden.

Uitverkocht

Ares presenteerde de ProgettoUno al in 2019, maar is dit jaar eindelijk van plan de auto's te gaan maken. De Lamborghini V10 is voor de auto voorzien van een nieuwe uitlaat en ECU die het vermogen opstuwen naar 650 pk. Het gewicht is vrijwel gelijk gebleven, waardoor 0-100 in 3.1 seconden mogelijk is. De topsnelheid ligt ergens boven de 325 kilometer per uur. Ares Design is van plan 21 Pantera's te bouwen. Ze zijn allemaal al verkocht. We zijn benieuwd hoeveel daarvan de LCME aan boord hebben.

Nieuws
  • Ares Design
  • Ares Design