Moto Technique Ferrari 388 GTB is snoepje van de week

Ja, je leest het goed. Dit is geen 308. Britse restomodders Moto Technique hebben de Ferrari een gloednieuw hart gegeven.

Moto Technique Ferrari 388 GTB is snoepje van de week

Restomods. We kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Kunstenaars zoals Singer, Eagle en GTO Engineering weten de mooiste klassiekers van weleer moderne techniek mee te geven zonder het karakter te verpesten. Dat maakt ons vooral heel erg hebberig. Vandaag kunnen we nog een naam bijschrijven in dat boekje: Moto Technique Limited uit West Molesey, Surrey, Engeland.

388

We hadden nog nooit van deze Britse veredelaars gehoord, maar met hun nieuwste project maken ze zich meteen populair. Het gaat om een smaakvol groene Ferrari 308 GTB, of beter gezegd: een 388 GTB. Moto Technique heeft de drieliter V8 namelijk opgerekt naar 3,8 liter met behulp van een andere krukas. Daar blijft het niet bij: de cilinderkoppen komen van een Ferrari 348 om gebruik te maken van de grotere kleppen. De inspuiting wordt gedaan door individual throttle bodies. Aan de achterkant vinden we bovendien een Capristo-uitlaat die er net zo mooi klinkt als hij er uitziet.

Juweeltje

De V8 is door Moto Technique helemaal opgepoetst tot een glimmend juweeltje. Dankzij een glasplaat in de carbon motorkap kan iedereen meegenieten van het prachtige blok met zijn acht inlaatkelken. Om het extra vermogen in toom te houden krijgt de Ferrari grotere remmen mee van Brembo en zijn de oude Koni-schokdempers vervangen door instelbare exemplaren van de firma Wilbers.

Elektrisch

De spoorbreedte is achter met vijf centimeter verbreed en biedt ruimte aan bredere velgen met meer Pirelli P Zero rubber. Daarnaast is de volledige carrosserie gerestaureerd en waar nodig verstevigd. Natuurlijk zijn ook alle overige onderdelen vervangen of aangepakt. Ondanks de retro-insteek is er toch een modern element te vinden: de stuurbekrachtiging is elektrisch.

Klassiek interieur

Aan de binnenkant is alles toch gewoon bij het oude gebleven. De klassiek lichtbruin/zwart-gestreepte leren stoelen zijn opnieuw bekleed, en al het tapijt is vervangen. Een uitzondering is het dashboard, dat bekleed is met modern alcantara. Verder vind je de ouderwetse tuimelschakelaars en de gated shifter waar oude Ferrari's bekend om staan. Een handige toevoeging is een nieuw airco-systeem dat on-Italiaans goed werkt.

Geen cijfers

Ondanks de lange lijst aan verbeteringen willen ze het bij Moto Technique niet gaan hebben over de cijfers. Dat zegt niets over wat hun upgrades eigenlijk doen. Het gaat om het gevoel, de feedback, de balans, de harmonie tussen de onderdelen en de vrijheid om te rijden zonder inmenging van moderne veiligheidssystemen. Pk's, sprinttijden en topsnelheden hebben daar volgens de mannen en vrouwen van Moto Technique helemaal niets mee te maken.

Die filosofie passen ze ook toe op de marketing. Er is namelijk geen vanafprijs bekend voor de 388 GTB. Je zult dus zelf even moeten navragen wat een 388 GTB minimaal moet gaan kosten. Iets zegt ons dat dat geen extreem laag bedrag is. Geen zorgen: in de onderstaande video kun je gratis toch even naar die oogverblindende V8 luisteren.

Cargasm
  • Moto Technique