Porsche geeft 911 handbak met zeven versnellingen

Wie de standaard geleverde PDK van de Porsche 911 Carrera S en Carrera 4S te klinisch vindt, kan voortaan ook kiezen voor een handbak. Omdat meer altijd beter is, heeft Porsche zeven verzetten in de tandwielenbak gegooid.

Porsche 911

Wie het allersnelst met zijn Porsche wil rijden, moet de PDK dubbele koppelingsrobotversnellingbak hebben. De flippers op het stuur vertalen een klik in microseconden in het schakelen naar een ander verzet. Luie rijders gebruiken de flippers lekker niet en laten de auto zelf het denkwerk en schakelwerk doen.

Puristen willen echter niet supermegasnel of ultralui in hun auto rijden. Ze roeren liever zelf in de tandwielenbrij om sneller of langzamer te kunnen rijden. Porsche heeft zijn belofte gehouden.

In het nieuwe modeljaar van de 911 Carrera S en Carrera 4S is de optie voor een zevenbak opgenomen. Zeer on-Porsche is echter dat u geen extra geld hoeft in te leveren om iets beters te kopen. De prijs voor beide varianten van schakelen is hetzelfde. Sterker nog, in het geval in de handbak kiest, krijgt u de Sport Chrono er ook meteen bij. Ook het Porsche Torque Vectoring-systeem, waarmee de auto bepaald wielen even wat afremt om sneller door een bocht te vliegen, zit meteen inbegrepen in de auto. Om het feest compleet te maken is het Sport Chrono-pakket uitgebreid met de bandentemperatuursensor die ook in de 911 Turbo S zit. Daardoor weet u of de banden en bandendruk op orde zijn om flink hard tegen die bergpas op te jakkeren.

Een van de matig interessante functies van de zevenbak is de "auto-blip", alias automatic rev-matching. De auto heel-and-toe't dus even met tussengas als u een versnelling omlaag schakelt. Lekker snel, maar het haalt wel precies datgene weg dat de mannen van de jongetjes scheidt. Positief van de 911 Carrera (4)S met handbak is het feit dat er 45 kilogram van het gewocht van de auto is geschaafd.

Neuslift

Nee, de 911 heeft niet nu al een facelift gehad, maar hij is vanaf modeljaar 2021 te bestellen met een neuslift. Dus woont u in een buurt met veel venijnige verkeersdrempels, dan kunt u nu zonder de bumper te beschadigen vertrekken: het systeem lift de voorkant van de auto wat op.

Misschien ook voor jou:
Jerry Seinfeld beschuldigd van fraude met miljoenen-Porsche