Ares Wami Lalique Spyder brengt de 50s terug

Ares Design wil met de Wami Lalique Spyder de gloriedagen van de roadster doen herleven. Klassiek design afgeleid van de Ferrari's en Maserati's uit de jaren 50 wordt gecombineerd met moderne techniek.

Ares Wami Lalique Spyder brengt de 50s terug

Ares Design pakt weer eens de spotlights met een opvallend ontwerp dat we waarschijnlijk nooit op de weg zullen zien. Het bedrijf is immers opgericht door professionele lichtfietser Dany Bahar, die tien jaar geleden een blik concept cars open trok toen hij werkzaam was bij Lotus.

Toen mocht hij in 2012 aldaar zijn spullen mocht pakken op verdenking van het vullen van zijn eigen zakken met Lotus-geld, richtte hij in Modena een designbureau onder de naam Ares Design. Tot op heden zijn er buiten een hevig toegetakelde Mercedes G-Klasse en een Bentley Mulsanne coupe nog maar weinig echte modellen verschenen, maar concepts zoals de extreme S Project spreken zeker tot de verbeelding.

La Dolce Vita

Met de Wami Lalique Spyder slaat Ares de handen ineen met Franse kristalboer Lalique om de hoogtijdagen van de open Gran Turismo te herleven. De ongelukkig genaamde Wami moet beelden oproepen van een elegante dame met sjaal en rijhandschoenen die in open Maserati op een warme dag over Toscaanse buitenwegen glijdt.

Meer AC dan Maserati

Ondanks dat het ontwerp geïnspireerd is door iconische Italiaanse GTs zoals de Maserati A6GCS en Ferrari 250 GT SWB, doen de lijnen van de Wami ons vooral denken aan de AC Cobra.

Dat valt dus eigenlijk een beetje buiten de periode waar Ares zo vol van is, maar het is geen slecht ontwerp om van af te kijken. De iets te vlakke en lage zijkant lijkt echter niet zo goed te rijmen met de ronde vormen van de rest van de auto.

Het ontwerp lijkt niet helemaal in balans

Geen inhoud

Ares rept geen woord over de basis van de Wami Lalique Spyder. Het chassis en de motor zijn volledig onbekend, maar een kijkje in het interieur leert ons dat de auto handgeschakeld is.

Ook zien we een apart lichtgekleurd interieur dat voorzien is van klassieke ronde tellers, maar ook plaats biedt aan een modern infotainment scherm. Natuurlijk is het interieur hier en daar versierd met kristallen van Lalique.

Het interieur is een interessante mix van klassiek en modern

Geen prijs

Ares Design weet nog niet wat de auto zal moeten kosten, waarschijnlijk omdat er nog geen concrete basis voor is. De van de Corvette afgeleide S Project moest volgens Dany Bahar €500.000 opbrengen, dus we gaan er maar van uit dat je voor de Wami minimaal een paar ton neerlegt. Daar kun je toch wel wat betere Cobra-replica's voor scoren, lijkt ons zo.

Nieuws
  • Ares Design