Corvette C8.R onthuld: Chevrolet, breng deze auto naar Le Mans!

Vannacht werd in het Kennedy Space Center (Cape Canaveral) de nieuwe Corvette cabrio gepresenteerd. Als verrassing nam Chevrolet meteen een nieuwe C8.R mee, de raceversie van de nieuwe ‘Vette. We verheugen ons nu al op hernieuwd V8-gebulder op Le Mans.

C8.R

Ook al moeten we onszelf er eigenlijk allerlei schaamtes voor aanpraten, een van de mooiste dingen aan de 24 uur van Le Mans is het geluid van de GTE-wagens die voorbij komen knallen. De Porsche 911 RSR klinkt werkelijk magistraal, met zijn grote atmosferische 4.2 liter boxermotor, en ook de Aston Martin Vantage AMR en Ferrari 488 GTE Evo doen met hun V8 een stevige duit in het zakje. Een geluid dat we helaas al een paar jaar moeten missen, is dat van de Amerikaanse powerfabriek in een race-Corvette. Het gebulder van de 5,5 liter V8 in de C7.R was elke keer weer genieten, als dat ding voorbij kwam.

Nu kunnen we een welgemeend ‘praise the lord and pass the ammunition’ uiten, want de Corvette C8.R is onthuld, tussen de NASA-raketten van het Kennedy Space Center. Chevrolet zegt alleen dat hij in januari 2020 debuteert tijdens de Rolex 24 in Daytona, maar we hebben goede hoop dat het kanon ook wordt ingezet in het seizoen 2020/21 van het WEC.

Als dat het geval is zien we in juni 2021 voor het eerst sinds 2016 weer een Corvette in het veld. Mocht dit de Amerikanen te lang duren, dan kunnen ze de auto wellicht ook nog voor de 2020-editie van de 24 uur van Le Mans inschrijven. Maar we verwachten het niet: de C6.R en de C7.R werden niet door een Chevrolet-fabrieksteam ingezet, maar in de GTE Am-klasse, onder de vlag van het Franse Larbre Compétition. Hoe dan ook: kudos voor een nieuwe Corvette-racer.