Verhuurder crash-Lambo: 'Verhaal huurder klopt van geen kant'

De verhuurder van de afgeschreven Huracán Spyder bij Dordrecht gelooft niks van het verhaal van de huurder.

Verhuurder crash-Lambo: 'Verhaal huurder klopt van geen kant'

Dinsdagmorgen werd op de N3 bij Dordrecht een flink gehavende Lamborghini Huracán Spyder aangetroffen. De inzittenden waren nergens te bekennen, maar al snel werd het duidelijk dat het om een huurauto ging. De inzittenden zouden per crossmotor de plaats van het ongeval ontvlucht zijn. Gisteren heeft de huurder zich echter alsnog bij de politie gemeld. De man uit Zwijndrecht verklaarde dat hij bij een tankstation even bij de auto wegliep en er iemand er met de Lambo vandoor ging.

Onzinverhaal

Danny Vijverberg van Buena Vida Supercar Verhuur zegt tegenover Hart van Nederland dat hij niets gelooft van het vreemde verhaal van de huurder: "Hij zegt dat hij aan het tanken was, en dat iemand er toen mee is weggereden. In theorie zou dat kunnen, maar dan bel je mij toch gelijk op, of de politie. Ook wil hij niet zeggen om welk tankstation het gaat, waardoor we het niet kunnen checken op de camerabeelden. Het is een vaag en onsamenhangend verhaal, het klopt van geen kant."

200 kilometer per uur

Vijverberg kwam het incident op het spoor via een tracking-systeem in de Italiaanse supercar. Uit de gegevens bleek dat er de Huracán ver over de snelheidslimiet is gegaan, al vindt de verhuurder dat in beginsel geen probleem: "We kunnen hem daarmee zelfs op afstand uitzetten. We kregen een melding dat hij stilstond op de snelweg, dus dan ga je wel even kijken. Er is met 200 kilometer per uur gereden. Daarvan zeg ik: als het een lege weg is, en het is verantwoord, moet de klant dat zelf weten. De boete is voor jou, denk ik dan."

Gewoon betalen

Wat voor verhalen de huurder dan ook verzint, volgens Vijverberg moet hij gewoon de gemaakte schade gaan vergoeden: "Waarschijnlijk heeft hij iemand anders laten rijden. Dat blijkt ook uit foto's en filmpjes die we hebben toegestuurd gekregen. We doen ook altijd een controle, geven een les hoe je zo'n auto moet besturen. En we kijken mensen altijd even goed in de ogen aan. Als we het niet vertrouwen, krijg je de auto niet mee. Daarom mag de huurder alleen zelf achter het stuur zitten. Zo niet, dan zijn alle risico's voor de klant, dat staat duidelijk in de voorwaarden. Hij gaat dus sowieso betalen."

Nieuws
  • Politie Rotterdam eo via Twitter