Verhuurder luxewagens aangehouden voor witwaspraktijken

De eigenaar van verhuurmaatschappij Vipcars heeft zich op Schiphol mogen inchecken bij de politie.

Verhuurder luxewagens aangehouden voor witwaspraktijken

Afgelopen zondag werd de 37-jarige Gaby H. in de boeien geslagen op Schiphol. Als uitbater van de Hoofddorpse verhuurmaatschappij Vipcars wordt H. verdacht van witwaspraktijken, zo meldt de Telegraaf. De politie verdenkt hem van het lukraak oprichten van bedrijven om het witwassen mogelijk te maken en het gebruik van katvangers. Dit zijn mensen die bankrekeningen, voertuigen of bedrijven op hun naam zetten om de werkelijke eigenaar buiten schot te houden van de politie.

Grote vangst

Gaby H.'s praktijken kwamen vorige maand al aan het licht bij een grootschalige huiszoeking in zeven bedrijfspanden en een woning. Hierbij werd meteen de complete inventaris van Vipcars in beslag genomen. H. was op dat moment in het buitenland en kon dus pas bij terugkomst ingerekend worden. Morgen mag hij zijn verhaal gaan doen bij de rechter-commissaris.

Mooie aanbod voor Domeinen

Mocht H. veroordeeld worden dan kunnen we uitkijken naar een toestroom van topwagens naar onze favoriete afdeling van de overheid: de Dienst Domeinen Roerende zaken. Een blik op de site van Vipcars levert een mooi lijstje op: Rolls-Royce Ghost, Mercedes E63S AMG, Audi RS3, Mercedes G63 AMG, Maserati Ghibli, Mercedes C63 AMG, Porsche Panamera 4S, Mercedes-Maybach S500 en last but not least een Ferrari 458 Spider.

Het mag dan ook geen verrassing zijn dat Vipcars populair was in de regio Amsterdam. Enkele bekende rappers maakten ook gebruik van de dienst voor hun videoclips. Onder andere Ronnie Flex, Frenna en Lijpe figureerden naast Vipcars-wagens. Wellicht willen ze ze straks wel voor een prikkie overnemen.

Nieuws
  • Politie Noord-Holland