Rapper Boef wil vrijspraak voor dikke snelheidsovertreding

Rapper boef mocht zich vandaag verantwoorden voor een snelheidsovertreding die hij in 2016 begaan zou hebben. Een filmpje genomen vanuit zijn Audi RS6 liet zien dat hij met 300 kilometer per uur over de snelweg en 165 kilometer per uur door het centrum van Tilburg knalde.

Rapper Boef wil vrijspraak voor dikke snelheidsovertreding

Vorig jaar januari werd Rapper Boef, echte naam Sofiane Boussaadia, veroordeeld tot 18 maanden onvoorwaardelijke rijontzegging door de capriolen die hij met zijn Audi RS6 uithaalde in de buurt van Tilburg. De auto werd prompt in beslag genomen.

Op een filmpje dat kort daarop viraal ging is te zien hoe Boussaadia de Audi opstuwt tot bijna 300 kilometer per uur op de snelweg. Binnen de bebouwde kom ging het niet veel rustiger: in het centrum van Tilburg werd tenminste 165 kilometer per uur aangetikt.

Hoger beroep.

Rapper Boef had beroep aangetekend tegen de uitspraak. Het gerechtshof van Den Bosch boog zich vandaag over de zaak. Boussaadia zegt veel veranderd te zijn in de vier jaar sinds het incident:

"Ik was toen 22 jaar, nu 27. Een mens verandert en dat heb ik ook wel bewezen met de tijd. Ik kan er niks mooiers van maken, het was toentertijd gewoon een domme keuze.”

Rapper Boef.

Vrijspraak.

Soufiane gaf aan te willen boeten voor zijn daden, maar pleitte tegelijkertijd voor gedeeltelijke vrijspraak. Volgens hem zou hij niet degene geweest zijn die achter het stuur zat toen de binnenstad van Tilburg onveilig werd gemaakt:

"Op de snelweg heb ik zeker weten te hard gereden, maar er zaten meer mensen in de auto. Ik heb niet gereden in het centrum van Tilburg. Ik ga geen vingertjes wijzen, ik zit hier voor mezelf. Maar ik was het in ieder geval niet.”

Rapper Boef.

Boef vroeg de rechter ook zijn rijbewijs terug te geven, omdat hij deze nodig zou hebben voor zijn werk en het rondrijden van zijn rijbewijsloze vriendin. De rechter merkte echter op dat een man in zijn financiële positie eenvoudig een chauffeur in zou kunnen huren.

Op de vraag of hij zijn platform en bereik in de media zou willen gebruiken om jongeren bewust te maken van de gevaren van te hard rijden antwoordde hij meteen positief:

"Dat zei ik zelf ook al tegen mijn advocaat. Het zou mij veel slimmer lijken als jullie mijn bereik gebruiken om jongeren bewust van bepaalde dingen te maken.”

Rapper Boef.

Boef mag twee weken gaan wachten op de uitspraak van het gerechtshof. Dat moet hij dan wel gaan doen vanaf de passagiersstoel.

Nieuws
  • Boef via Instagram