Wielrenkoning Mathieu van der Poel doet zich Porsche Cayman GT4 RS cadeau

Naast de fiets is Mathieu van der Poel een fervent autoliefhebber. Er staan dan ook heel wat mooie en vooral hele dure bolides in zijn garage te blinken.

Wielrenkoning Mathieu van der Poel doet zich Porsche Cayman GT4 RS cadeau

Met een stevig loon van zo’n twee miljoen euro per jaar kan Van der Poel zich wel wat veroorloven. Een autospotter zag hem onlangs in een exclusieve Porsche Cayman GT4 RS, vlakbij zijn huis in Schilde. En dat is niet zomaar een Porsche.

De GT4 RS is het paradepaardje van de Cayman serie en kent in Nederland een startprijs van maar liefst 226.000 euro! Bovendien koos Van der Poel voor een heleboel opties en een exclusieve kleur ‘Viola Metallic’, die de wagen nog een pak duurder maken.

Fijne collectie

De gepersonaliseerde nummerplaat MVDP-2 doet vermoeden dat deze Porsche niet de enige bolide in zijn collectie is. En jawel hoor, er is nog een MVDP-1! Het gaat om een Mercedes-AMG G 63 die zo’n slordige 270.000 euro waard is en die bovendien heel wat ruimer is, mocht Mathieu ooit plannen hebben voor gezinsuitbreiding.

Verder zou Van der Poel nog onder andere een Porsche Panamera, Range Rover SVR, BMW M2 cs, BMW 1M en Audi Rs6 in zijn garage hebben staan, al is het niet duidelijk of hij deze nog steeds in zijn bezit heeft.

Cargasm
  • Wieler Revue