Politie vindt vier ton in Nederlands busje

Een vijfentwintigjarige in een Volkswagenbusje met €400.000 aan boord. Dat is vast geen zuivere koffie. Dacht ook de Duitse politie bij een grensovergang bij Venlo.

Politie

Het blijft toch altijd een raadsel hoe mensen met veel te veel cash aan boord van hun auto altijd tegen de lamp lopen rijden bij de politie. Nu was het weer raak bij de grensovergang Nettetal-Venlo, waar de Duitse politie in een geheim vak in een VW Transporter maar liefst vier ton vond. Het geld was in briefjes van vijftig keurig verpakt. Tja, ehm, wat kost er ook alweer €50 en is niet legaal?

De 25-jarige bestuurder van het busje werd op de A61 (het verlengde van onze A74) door een onopvallende politiewagen aan de kant gezet. De agenten spreken van een routinecontrole. De aangehouden bestuurder maakte een nerveuze indruk en had trillende handen, dus keken de surveillanten nog even wat beter naar de auto.

Niet zonder reden, want de achtduizend bankbiljetten van vijftig euro kwamen tevoorschijn onder een vloerpaneel in de achterbak van het busje. Uiteraard is de beste man ingerekend op verdenking van poging tot witwassen van crimineel geld.

Nieuws
  • Polizei NRW