Lamme Porsche-rijder knalt met 215 km/u over Groningse provinciale weg

De 21-jarige snelheidsduivel had bovendien een slok teveel op na de avondklok.

Lamme Porsche-rijder knalt met 215 km/u over Groningse provinciale weg

Een 21-jarige man uit Leeuwarden mocht zondagavond zijn rijbewijs inleveren na een wilde rit op de Midwolderweg bij het Groningse Leek, zo meldt de Telegraaf. De man was samen met een passagier onderweg in een niet nader genoemd model van Porsche toen hij zich vanwege zijn hoge snelheid in de kijker reed bij de lokale politie.

Zes keer teveel

De agenten zetten de achtervolging in en wisten de Porsche uiteindelijk te klokken op 215 kilometer per uur waar 50 toegestaan was. Dat was meteen al ruim voldoende om het rijbewijs van de Leeuwarder in te nemen. Na een blaastest bleek de man ook nog eens zes keer de toegestane hoeveelheid alcohol achter zijn kiezen te hebben.

Educatieve Maatregel

Vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag werd de bestuurder meteen aangemeld voor een Educatieve Maatregel Gedrag, de €1200 kostende tweedaagse gedragscursus voor wegpiraten. Aangezien de man een beginnend bestuurder is zal het lang gaan duren voordat hij zijn roze pasje weer terug heeft. Als klap op de vuurpijl mochten hij en zijn passagier nog even 90 euro aftikken voor het overtreden van de avondklok.

Algemeen
  • Porsche