Spookrijdende tieners geven Tesla Autopilot de schuld 

Een creatieve smoes: twee tienermeisjes in de Amerikaanse staat Florida gaven de Tesla de schuld van hun urenlange joyride.

Spookrijdende tieners geven Tesla Autopilot de schuld 

Agenten van de Flagler County Sherrif's Office kregen een raar verhaal te horen nadat ze een spookrijdende Tesla Model 3 van de weg haalden in Palm Coast, Florida. De auto had via de verkeerde kant een tankstation verlaten. Toen de Tesla uiteindelijk tot stilstand kwam werden de agenten verrast door witte lampen. De auto knalde daarop in zijn achteruit tegen de neus van de police cruiser aan.

Het is de schuld van de Autopilot

In de Tesla troffen de agenten twee meisjes van 14 en 15 jaar aan, één op de passagiersstoel en één op de achterbank. Beide tieners ontkenden dat ze gereden hadden. Volgens hen was de Tesla zelf aan het rijden, de auto heeft immers het deels autonome Autopilot-systeem. Daar trapte zelfs de politie van Florida helaas niet in.

Familiebezoek

Na verder ondervraging bleek uiteindelijk dat de jonge wegpiraten onderweg waren vanuit Charleston, South Carolina. Dat is zo'n 560 kilometer verderop. Waarom gingen ze op een bijna zeshonderd kilometer lange dollemansrit zonder rijbewijs? Simpel: ze wilden even op bezoek bij de vader van een van de meiden. De moeder van de bestuurster was verteld dat ze bij haar oma op bezoek was in Charleston en had geen idee dat de twee er met de Tesla vandoor waren gegaan.

Nachtje slapen

Het bezoekje aan papa Florida Man ging niet door. In plaats daarvan mochten de tieners een nachtje doorbrengen bij het Florida State Department of Children and Families, totdat hun ouders ze de volgende dag op konden halen. De bestuurster kwam er vanaf met een boete voor rijden zonder rijbewijs. De politiewagen was onbeschadigd, maar de kont van de Tesla kwam er minder goed vanaf. De schade zou zo'n 300 dollar bedragen.

Niet slim

Tegenover de Daytona Beach News Journal vatte Sheriff Rick Staly het incident samen “Deze kids hebben veel geluk gehad dat er niemand gewond is geraakt en dat hun acties geen serieuzere consquenties hebben gehad. Het maakt niet uit of je met een 'slimme auto' rijdt, rijden zonder rijbewijs is nog steeds tegen de wet. Ik hope dat de kinderen een waardevolle les hebben geleerd en ik ben er dankbaar voor dat niemand gewond is geraakt en er minimale schade aan hun voertuig is toegebracht."

Algemeen
  • Flagler County Sherrif's Office