Florida Man sleept Jeep Wrangler: motor explodeert

Een Wrangler eigenaar sleepte zijn offroader achter zijn camper naar de dealer. Bij aan komst bleek er niets van de motor over te zijn.

Florida Man sleept Jeep Wrangler: motor explodeert

Voor de meeste mensen is het een simpel klusje: auto stuk? Sleepkabel eraan. Zo lang je spanning op de kabel houdt moeten er geen grote problemen ontstaan. Een man in het noorden van Florida presteerde het echter alsnog om een fatale fout te maken. Nadat zijn splinternieuwe Jeep Wrangler Rubicon er de brui aan gaf besloot hij de offroader met zijn camper naar de dealer te slepen. Hij was alleen even vergeten de Jeep uit de versnelling te halen.

Verkeerde versnelling

Eenmaal aangekomen bij de dealer werd de auto bekeken door voorman Toby Tuten. Toby kwam er al snel achter dat er niet veel aan de motor te zien was. Er was namelijk bijna niets van de 3,6 liter V6 over. De eigenaar had de Wrangler blijkbaar in de eerste versnelling laten staan terwijl hij de auto met ongeveer 88 kilometer per uur over de snelweg sleepte. Daarbij stond de auto in '4-Low', de allerlaagste gearing. Volgens de handleiding mag de Wrangler in die stand niet harder rijden dan 40 kilometer per uur.

50.000 toeren per minuut

Via wat simpele berekeningen kwam Toby Tuten tot de conclusie dat de V6 als gevolg daarvan ongeveer 50.000 toeren per minuut had gedraaid. Het mag geen verrassing heten dat dit ver boven de limiet van 6600 toeren per minuut ligt. De achterkant van het blok was compleet verdwenen. Toby kon van onderen zo tegen de kleppen aan kijken. De tussenbak, koppeling en het vliegwiel waren ook allemaal verdwenen.

De V6 van onderen gezien.

Dure fout

Door zijn gestuntel mag de Jeep-eigenaar een flink bedrag op gaan hoesten. Toby Tuten schat de gemaakte schade tussen de $30.000 en $35.000, exclusief de arbeidskosten. Ter vergelijking: een nieuwe Wrangler heb je in Amerika al vanaf $28.475. We kunnen er dus wel vanuit gaan dat de Wrangler Rubicon in kwestie total loss is.

Techniek
  • Jeep
  • Tobi