Florida Man crasht Tesla, geeft Autopilot de schuld

Een Teslarijder in Miami Beach, Florida had een goede smoes voor zijn kop-staart botsing. Het is de schuld van de Autopilot.

Florida Man crasht Tesla, geeft Autopilot de schuld

Volgens Tesla-opperhoofd Elon Musk zullen we aan het eind van dit jaar al volledig autonome auto's op de markt zien. Een incident in Florida geeft echter niet veel hoop. Een man in Miami Beach knalde in volle vaart achterop een witte SUV. De bestuurder claimt geen verantwoordelijkheid te hebben voor de crash. Volgens hem ligt de schuld bij Tesla's Autopilot-systeem.

Autopilot

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is Autopilot er niet op toegerust om volledig autonoom te rijden. In de schaal van autonome auto's ligt Autopilot op Level 3, waarbij er altijd een menselijke bestuurder aanwezig moet zijn om toch in te kunnen grijpen. Dat staat nog ver af van de Level 5 voertuigen die Musk graag aan het einde van 2021 ziet verschijnen. Bij Level 5 is er namelijk eigenlijk niet eens meer een noodzaak voor pedalen of een stuur.

Beter opletten

De claim van Florida Man dat het allemaal aan de Autopilot ligt is dus leuk gevonden, maar houdt geen stand. Ook met het systeem aan had hij klaar moeten zijn om het stuur over te nemen. In eerdere incidenten hebben we al kunnen zien dat Autopilot verreweg van perfect is. Het lijkt er dus op dat de Teslarijder gewoon aansprakelijk is, maar het blijft Amerika. Voor je het weet wordt Mr. Musk aangeklaagd voor valse reclame..

Elektrisch
  • Tesla Model Y via Facebook