Tesla Model 3 op Autopilot ramt stilstaande politiewagen

Een politieagent die dit weekend een stilstaande auto op de snelweg aan het beveiligen was, heeft dit moeten bekopen met een kapot eigen voertuig. Een Tesla Model 3 'op Autopilot', kwam vol van achteren binnenzeilen. De bestuurder was even bezig met zijn hond.

Model 3 crash

De politie reageerde op de I-95 in de staat Connecticut op een melding van een auto met pech, die links op de rijbaan was stilgevallen. Terwijl de agent buiten zijn auto - die was voorzien van lichtsignalen en een fakkelpatroon aan de achterzijde - bezig was, kwam de Model 3 binnen. Nadat de Tesla de cruiser ramde, raakte hij ook de auto met pech.

De bestuurder van de Tesla verklaarde dat hij zijn auto op Autopilot had gezet, en even met zijn aandacht bij zijn hond op de achterbank was. Hij kreeg een proces-verbaal voor roekeloos rijden en het in gevaar brengen van anderen.

De (democratische) senator van Connecticut, Richard Blumenthal, heeft op het incident gereageerd: "While autonomous vehicles are an exciting development, the tech is simply not ready to be deployed safely. Congress must act to protect the public from these vehicles until their safety can be assured". Mja, je zou ook kunnen zeggen dat bestuurders gewoon hun ogen op de weg moeten houden. Autopilot is een hulpmiddel, geen vervanging van een bestuurder. Op de foto's die de Connecticut State Police heeft vrijgegeven, is te zien dat de schade aanzienlijk is.