Avondklok: Groninger scheurt met 133 km/u over ringweg

Een late avondklokrijder is vrijdagavond van de ringweg gehaald in Groningen. Om de deadline te halen trapte de man het gas een beetje te ver in.

Avondklok: Groninger scheurt met 133 km/u over ringweg

Het is nu een dikke week sinds de invoering van de avondklok. Tussen 21:00 en 04:30 mag je tegenwoordig zonder goede reden niet meer op straat zijn. Mocht je buiten betrapt worden dan kost je dat 95 euro. Een automobilist die vrijdagavond net iets laat onderweg was in Groningen had geen zin in de boete en besloot zijn auto flink de sporen te geven om alsnog op tijd thuis te zijn. Dat kwam hem echter duur te staan, aldus RTV Noord.

63 te hard

Door zijn hoge snelheid trok de man al snel de aandacht van de lokale politie. Op de ringweg werd een snelheid geklokt van zo'n 133 kilometer per uur. Op de ringweg is echter een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur toegestaan.

Aangezien hij meer dan 50 kilometer per uur te hard reed mocht de man meteen zijn rijbewijs inleveren. Daarnaast is hij vanwege zijn roekeloze rijgedrag aangemeld voor de Educatieve Maatregel Gedrag, een heropvoedingscursus die drie dagen en 1200 euro in beslag neemt. Dit komt bovenop de snelheidsboete, die nog door de officier van Justitie bepaald moet worden.

Eerder weg

Gezien de gevolgen van zijn haastige actie had de beste man misschien maar beter de 95 euro boete kunnen riskeren. Zijn volgasactie op de ringweg heeft veel meer financiële schade veroorzaakt. De Politie Groningen heeft nog een handige tip: hou er rekening mee en ga wat eerder weg. Waarvan akte. En als je dan toch net te laat dreigt te komen is het misschien handiger om het rustig aan te doen.

Nieuws
  • Politie.nl