Drugsrijder knalt met 200 over 'toch rustige' Rijksweg A12

Het was raak op de Rijksweg A12 bij Gouda. De politie zette een man aan de kant die maximumsnelheid met 100 kilometer per uur overtrad.

Drugsrijder knalt met 200 over Rijksweg A12

In de bizarre, doodsaaie tijden van nu kan het verleidelijk zijn: even het gas wat dieper intrappen. Dankzij de lockdown en thuiswerken zijn er toch minder auto's op de weg. Kan geen kwaad toch? Dan heb je tenminste weer even lol. Zo dacht een man er dinsdag op de Rijksweg A12 bij Gouda ook over.

Ontiegelijk hoge snelheid

De man raasde met een volgens de politie 'ontiegelijk hoge snelheid' de surveillancewagen voorbij, waarna de achtervolging werd ingezet. Uiteindelijk lukte het om de hardrijder bij de afrit Zevenhuizen aan de kant te zetten. Er werd uiteindelijk een snelheid van tenminste 200 kilometer per uur gemeten. Op de A12 mag je echter maar 100.

Het was toch rustig

In zijn verklaring legt de man uit dat hij het niet zo'n probleem vond: "Het was toch rustig op de weg". Na een drugs en alcohol test bleek de man ook nog cocaine en THC in zijn bloed te hebben. De drugsrijder had voor de gezelligheid nog drie vrienden meegenomen op de speedrun. De man is aangehouden en is ongetwijfeld zijn rijbewijs voor langere tijd kwijt.

Algemeen
  • Politie.nl