Gevaarlijke Volvo S60 te koop (Blik op de Weg)

De schrik van menig wegpiraat kan van jou zijn. Deze Volvo S60 T5 Sports Edition was namelijk de strijdwagen van verkeersheld Leo de Haas in het legendarische programma Blik op de Weg.

Gevaarlijke Volvo S60 te koop (Blik op de Weg)

Op het eerste gezicht lijkt deze Volvo de zoveelste grijze ex-leasebak op Autoscout.nl te zijn. De auto valt totaal niet op in de zee van oninteressante tweedehandsjes op de advertentiesite. En dat is nu precies wat de Volvo wil dat je denkt. Het gaat hier namelijk om een van de dienstauto's uit de lange run van het iconische TV-programma Blik op de Weg.

Met zijn onopvallende voorkomen en 250 pk-sterke 2,3 liter vijfcilinder turbo had deze S60 T5 Sports Edition het perfecte profiel voor een onopvallende surveillancewagen. De S60 is zelfs zo doodgewoon dat de verkoper zich niet bewust is van het verleden van de auto. De beschrijving is een simpele opsomming van de opties. Er wordt geen woord gerept over Blik op de Weg of legendarisch verkeersveiligheidsgoeroe Leo de Haas, die het boegbeeld van het programma was van 1991 tot 2011.

Het internet vergeet nooit iets

Twitteraar Mark van Loo kon zich het kenteken echter herinneren en kwam meteen met fotografisch bewijs:

Fijne auto

Leo had ook goede herinneringen aan de grote, comfortabele en razendsnelle Zweed:

Buitenkansje

Aangezien de verkoper blijkbaar geen idee heeft wat hij eigenlijk in handen heeft is prijs van de Volvo nog bescheiden te noemen. De auto stamt uit 2004 en heeft 261.000 kilometers op de klok, waarvan een redelijk aantal ongetwijfeld op hoge snelheid gemaakt zijn. Technisch is de S60 echter in goede staat, met APK tot mei volgend jaar.

De S60 staat in Bergen op Zoom en moet op het moment €3300 opleveren. De liefhebber moet er dus snel bij zijn, want zodra de geschiedenis van de Volvo duidelijk wordt gaat de prijs onvermijdelijk flink omhoog. Dus sla je slag! De advertentie vind je hier.

Update: hij is al weg

Wat een pech, mensen. Via de mail kregen we een reactie van de koper die al in juli van dit jaar de auto kocht. Hij zou dus eigenlijk al lang van AutoScout af moeten zijn.

De nieuwe eigenaar is een echte liefhebber en hij voegde eraan toe dat hij de auto met veel respect behandelt en dat de vorige eigenaar de auto helemaal als een prinses heeft behandeld en er allerlei dure aanpassingen aan heeft gedaan. Zodanig dat de auto er beter van werd (mooiere dempers en allerlei onderdelen vervangen).

We willen de eigenaar in ieder geval feliciteren met zijn sportieve Volvo S60

Algemeen
  • Autoscout24