VIDEO. Leo de Haas keert -online- terug met Blik op de Weg

Als u ongeveer onze leeftijd hebt, bent u opgegroeid met Blik op de Weg, en kunt u zich Leo de Haas nog met snor herinneren. Inmiddels is dit een grijze baard geworden, maar Leo is nog steeds actief, en dat doet ons deugd.

Heb je het al gehoord van Leo?!

Het is alweer flink wat jaartjes geleden dat Blik op de Weg van de treurpit verdween, hoewel de afleveringen gelukkig integraal online staan. Maar De Haas - nomen est omen - zit niet stil. De man is inmiddels een eenmans-transportfirma, die met een flinke trailer voertuigen in binnen- en buitenland haalt en brengt. Hiervan staan inmiddels twee vlogs op zijn kanaal, die de moeite van het bekijken zeer waard zijn. Maar daar gaat het vandaag niet om.

Naast zijn 'daytime job' monteert Leo in de vrije uurtjes materiaal uit het omvangrijke BodW-archief tot internetafleveringen met de naam 'Terug-blik op de weg'. Aangezien het voor internet is, mag het allemaal wat langer duren, dan een TV-format dat in een tijdslot van 25 minuten moet passen. We zien dus wat meer achtergrond bij de beelden.

Inmiddels zijn we aanbeland bij aflevering vier, en wat we zelf heel sympathiek aan de hele onderneming vinden, is hoe De Haas zich - geholpen door de gigantische hoeveelheid positieve reacties - in dit avontuur heeft gestort, en wat voor leercurve er - ook voor een gelouterd programmamaker - bij het editen komt kijken (aflevering 1 was bijvoorbeeld geheel onbedoeld in mono). Het is lekker onderhoudende 'slow tv', maar dan op internet. Een verademing tegenover het soms wel erg hijgerige van Wegmisbruikers, en het belerende SBS-vingertje.

Doner0n

Daarnaast: Leo luistert naar zijn publiek, en haakt vervolgens in op nuttige tips en suggesties uit de comments. Hem ondersteunen in het maken van deze gratis content kan via deze Paypal-link. "Donaties worden uitsluitend gebruikt voor het mogelijk maken van nieuwe programma-inhoud", bijvoorbeeld voor de aanschaf nieuwe hardware. Gewoon even aftikken dus, als u iets kunt missen. Want van likes kan je niet eten.