'Nog maar één kandidaat in gesprek voor F1-uitzendrechten' 

De strijd rond de Nederlandse uitzendrechten voor 2025 en verder is kennelijk al gestreden. Volgens insiders beperkt Formula One Management de gesprekken tot slechts één kandidaat.

'Nog maar één kandidaat in gesprek voor F1-uitzendrechten' 

Nu de actie op de baan te wensen overlaat vindt de - voor de Nederlandse F1-fan - pas echt interessante strijd plaats in vergaderruimtes en Zoom-meetings. Na drie jaar Viaplay heeft Liberty Media de uitzendrechten namelijk opnieuw in de etalage gezet.

Zoals verwacht zijn de grote spelers opnieuw Viaplay en VodafoneZiggo, op de voet gevolgd door RTL in de vorm van Videoland. Na eerdere berichten dat Ziggo met afstand het hoogste bod ingediend zou hebben is nu naar voren gebracht dat de strijd alweer gestreden is.

Één partij

Althans, dat is de lezing van de altijd betrouwbaar onbetrouwbare Chris Woerts. De naar eigen zeggen goed ingevoerd sportmarketeer zou van een bron vernomen hebben dat de lijst met gegadigden recent flink uitgedund is.

Zo zou RTL het al opgegeven hebben. Over de status van Viaplay en VodafoneZiggo laat Woerts niets los. Wel meldt hij dat Formula One Management met nog maar één partij in gesprek zou zijn. Of dat nog één extra partij is of echt de enige overgebleven kanshebber kunnen we helaas ook niet uit de xtweet van meneer Woerts halen.

Veel gepraat, weinig gezegd

Zoals vanouds praat Chris Woerts dus een hoop, maar zegt hij opvallen weinig. De werkelijke situatie is immers nog steeds niet duidelijk.

Gezien de recente financiële dompers voor Viaplay en het fanatieke management van Ziggo lijkt er echter maar één uitkomst mogelijk: Jack en Olav mogen zichzelf binnenkort weer afstoffen.

Formule 1
  • NL Beeld / Patrick van Emst, NL Beeld / Proshots