Zuid-Korea wil zoveelste stratencircuit op F1-kalender worden 

Ja, ook de Koreanen hebben zich op de lijst van potentiële kalenderverpesters laten zetten. Als derde grootste stad van Zuid-Korea hoopt Incheon binnenkort een plekje op de kalender te bemachtigen. 

Zuid-Korea wil zoveelste stratencircuit op F1-kalender worden 

Het zijn barre tijden voor liefhebbers van traditionele F1-circuits. Onder de vleugels van Liberty Media richt de sport zich namelijk steeds meer op circuits midden in grote, duurbetalende wereldsteden.

Met de Grand Prix van Las Vegas als voorbeeld werkt Liberty's handpop Formula One Management aan een uitbreiding van het aantal straatraces. Het rondje evenementencentrum in Madrid is daar het meest recente voorbeeld van, maar ook Londen, Nice, Sydney en Osaka hebben zich al publiekelijk gemeld. Ook New York en Chicago hebben de revue al gepasseerd.

Nu kunnen we daar het Zuid-Koreaanse Incheon aan toevoegen.

Grand Prix van Korea?

Tijdens de Grand Prix van Japan nam de burgemeester van de 3 miljoen inwoners tellende stad de kans om een intentieverklaring af te leveren bij FOM-hoofd Stefano Domenicali. Burgemeester Yu Jeong-bok wil al in 2026 of 2027 een Grand Prix naar het centrum van zijn stad gaan halen.

De race moet een voorbeeld gaan nemen aan het economische megasucces dat de eerste Grand Prix van Las Vegas was. Domenicali en de F1 hebben nog niet officieel gereageerd op het voorstel.

Yeongam

Het is niet de eerste keer dat de Formule 1 en Zuid-Korea de handen ineenslaan. Tussen 2010 en 2013 werd de Grand Prix van Korea immers al verreden op een speciaal voor de sport gebouwd circuit te Yeongam. Het circuit had het hart moeten worden van een grote stad, maar dat project viel uiteindelijk in het water. Vanwege de afgelegen locatie bleven de toeschouwers weg en werden de financiële problemen steeds groter.

Na één overwinning voor Fernando Alonso bij de openingsrace en drie op rij voor Sebastian Vettel was het over en uit voor de Grand Prix.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool