Amsterdammer klapt met 160 door bebouwde kom

De bestuurder van een zwarte Renault Clio heeft gisteravond de politie van Amsterdam beziggehouden. De 27-jarige man sloeg op de vlucht en bereikte snelheden tot 160 kilometer per uur binnen de bebouwde kom.

Amsterdammer klapt met 160 door bebouwde kom

Patrouillerende agenten in de Amsterdamse wijk De Pijp werden gisteravond laat verrast door een Renault Clio met flinke haast. De Franse hatchback kwam op hoge snelheid voor de politiewagen langs op een kruispunt. De agenten zetten de achtervolging in, waarop de hardrijder linksaf sloeg de Hobbemakade op.

Dragstrip

Eenmaal op die weg ging het gas goed open. De Renault bereikte snelheden boven de 160 kilometer per uur op een weg waar normaal 50 toegestaan is.

Na een groot rondje gereden te hebben probeerde de bestuurder via dezelfde weg te ontsnappen. Blijkbaar had hij het idee dat hij zich op een dragstrip bevond. Uiteindelijk werd hij echter door een toegesnelde snelle interventie-Audi klemgereden.

Flinke straf

Door de extreme snelheidsoverschrijding, roekeloos rijgedrag en het weigeren van een stopteken heeft de man zich flink in de nesten gewerkt. Zijn rijbewijs en autosleutels werden meteen bij de aanhouding ingenomen. Hij mocht daarna even mee naar het bureau om af te koelen.

Algemeen
  • Peter Stoffels via Twitter