Mafkees raakt auto na 30 seconden kwijt aan politie

De kersverse eigenaar van een zilvergrijze Renault Megane CC mocht hem na een halve minuut alweer inleveren bij de plaatselijke politie in Northampton, Engeland. Een onhandige manoeuvre waarbij hij bijna een politiewagen raakte kostte de bestuurder zijn bolide.

Mafkees raakt auto na 30 seconden kwijt aan politie

Je hebt zo van die dagen dat het allemaal even niet meezit, maar sommige mensen maken hun eigen pech. Zo ook een man in Northampton, Engeland. Vol trots reed hij weg bij de garage met zijn nieuwe aanwinst: een zilvergrijze Renault Megane CC. Dat moet even gevierd worden, moet hij gedacht hebben. Helaas was zijn idee van een feestje de macht over het stuur verliezen en op een haar na een tegemoetkomende politiewagen af te schrijven.

Onverzekerd

De stunt resulteerde in een aanhouding door de verraste agenten. Via het natrekken van het kenteken bleek echter dat de kersverse cabriobezitter niet de moeite had genomen om de Renault te verzekeren. Dit is in Engeland zo'n groot probleem dat je er niet zomaar af komt met een boete. Zonder pardon werd de Megane in beslag genomen. Zo was hij in een halve minuut zijn auto alweer kwijt. De politie van Northampton vat het op Twitter goed samen:

Algemeen
  • Northampton Hub Specials via Twitter