Tesla-crash lanceert accucellen slaapkamers in

Een Tesla Model 3 heeft zijn brandende accucellen twee huizen in gelanceerd na een crash op hoge snelheid in Corvallis, Oregon. Niemand raakte gewond, maar het gebied rondom de crash is vervuild met individuele accucellen.

Tesla-crash lanceert accucellen slaapkamers in

De politie van Corvallis, Oregon kreeg op 18 november een melding van een eenzijdig ongeval. Het bleek te gaan om een Tesla Model 3. De auto had op hoge snelheid een lichtmast, twee bomen en een telefoonschakelkast omgereden. De impact van de crash was zo zwaar dat de accu van de Tesla scheurde, waardoor de individuele lithium-ion cellen in het accupakket de auto uit gelanceerd werden.

Clusterbom

De meeste cellen kwamen neer zonder verdere schade aan te richten, maar twee ervan gingen op avontuur. Een cel knalde door het slaapkamerraam van een nabij gelegen huis en ontstak meteen het beddengoed. Een tweede cel vond zijn weg naar de schoot van een lokale bewoner.

Naast de vliegende accucellen liet de Model 3 ook een van zijn wielen los. Deze raakte de eerste verdieping van een appartementencomplex met genoeg kracht om de waterleidingen te doen scheuren, waardoor de ondergelegen verdieping compleet onderliep.

Ongedeerd onder invloed

Ondanks de enorme klap kwam de even later aangehouden bestuurder weg met minimale verwondingen. De verdachte werd had tevergeefs te voet proberen te vluchten. De politie van Corvallis stelde vast dat de Model 3 met minimaal 160 kilometer per uur van de weg gevlogen was en dat de verdachte onder invloed was van marijuana. De verdachte werd rijden onder invloed, wegrijden na een ongeluk, baldadigheid, roekeloos rijgedrag en gevaarzetting ten laste gelegd.

Drie uur

Corvallis Police Department waarschuwde voor de gevaren van de accucellen, die over een breed gebied rond de crash verspreid waren. Zelfs in de basisaccu van de Model 3 zitten 2.976 individuele cellen. Elke cel kon volgens de politie tot 24 uur na gebruik te heet zijn om aan te raken en potentieel gevaarlijke stoffen lekken. Het opruimen van de ravage duurde uiteindelijk meer dan drie uur.

Elektrisch
  • Corvallis Police Department