Snel even tanken in België? Boete €4.000

Het coronavirus levert niet alleen een hoop ellende op voor de zieken, ook gezonde mensen lijden eronder. Verschillende landen zitten in lockdown en daar moet u geen grappen over maken. Het is serieuze business, met serieuze boetes.

Tanken

Gisteren schreven over de lockdown in Frankrijk, die een flinke boetefuik bleek te zijn. Fransen moeten een papier uitprinten met daarop een goede reden om niet in huis te zitten, maar op straat te lopen. Wie dat niet bij zich heeft loopt kans en fikse boete te krijgen.

Tanktoerisme

Ook in België mag u de straat niet op zonder geldige reden. Daar loopt u een tegen een flinke boete aan als u wel de straat op gaat. Logisch, want u brengt een hoop ouderen in gevaar als u de ziekte overbrengt.

De Belgische overheid heeft de politie opgedragen om hard op te treden tegen overtreders. Daarbij wordt expliciet aangemerkt dat een Nederlander die zijn auto even in België gaat volgooien met goedkope peut geen essentiële bezigheden heeft.

U bent dus gewaarschuwd, het kan een boete van €4.000 (VIERDUIZEND EURO) opleveren. Dat is een dure tank benzine, wij zouden het risico liever niet lopen.