Sad. Brandstofaccijnzen breken nieuw record in 2020

Als u zo oud bent als wij, kunt u zich vast nog een tijd herinneren dat een litertje Euro Ongelood (zonder bio-ethanol-bagger erin) ƒ1,76 kostte. We hebben nieuws voor u: dit bedrag betaalt u volgend jaar alleen al aan accijns op benzine.

Kiekeboe

Het is december, en dat betekent dat de Rijksoverheid communiceert wat u volgend jaar aan MRB, BPM, en wat dies meer zij kwijt bent. De brandstofaccijnzen hadden we nog niet gehad, dus here goes: in 2020 betaalt u voor het eerst ooit meer dan 80 cent aan accijns op een liter benzine. Het tarief wordt €0,80033. Ook diesel gaat door een barrière, die van twee kwartjes. Een liter satansvocht levert de staatskas volgend jaar €0,50362 op. Exclusief BTW uiteraard. Waar de overheid bij de BPM nog het fatsoen heeft geen belasting op belasting te heffen, gaat die vlieger bij het tanken niet op. Hieronder alle tarieven: 

Ja, op deze manier blijft Luxemburg natuurlijk altijd een tankparadijs. Maar, bekijk het van de zonnige kant: van dat geld kan wel een enorme vloot aan elektrische rijders voor een lachertje aan maandlasten goed bezig zijn voor het milieu. En u draagt op deze manier uw steentje bij aan het verlagen van onze staatsschuld. Die voor het eerst in jaren weer onder de 50% van het BBP ligt. Als dat geen gouden randje is...