Ouch! Ferrari F40 fikt op in Japan

Trieste taferelen op Japan's bekendste weg: een Ferrari F40 kwam aan vurig eind op de Hakone Turnpike.

Ouch! Ferrari F40 fikt op in Japan

De Hakone Turnpike geldt als een van de beste rijderswegen van Japan. Denk Stelvio-pas of Col de Turini, maar dan met meer rubber op de weg. Hakone is namelijk zeer populair bij touge (berg) racers en drifters, zowel legaal als illegaal. De weg werd zelfs geëerd in de populaire anime-serie Initial D. Het mag dus geen verrassing heten dat de eigenaar van een Ferrari F40 de weg uitkoos voor een lekker ritje.

De Hakone Turnpike is een Mekka voor drifters.

Italiaans temperament

Helaas kwam het Italiaans vurige temperament van de klassieke supercar iets teveel naar boven tijdens de rit. De bestuurder merkte rookpluimen vanuit de motorruimte op en zette de Fezza zo snel mogelijk aan de kant. Helaas was het te laat om een brand te voorkomen.

Tegen de tijd dat de brandweer arriveerde was er helaas niet veel meer over van de Ferrari. Er zijn slechts 1.315 exemplaren van de exoot gemaakt. We gokken dat er nu weer een minder is. Het is niet de eerste F40 die recentelijk compleet uitgebrand is. In februari van vorig jaar ging er in Monaco een soortgenoot in vlammen op. Hopelijk is het voorlopig wel de laatste.

Algemeen
  • ANNewsCH