Nederlandse Ferrari 488 Pista laat zien waarom traction control nuttig is

Rechtdoor rijden kan best lastig zijn met 720 pk onder een klunzige rechtervoet.

Nederlandse Ferrari 488 Pista laat zien waarom traction control nuttig is

Supercars worden steeds krachtiger. Pakweg tien jaar geleden kon je het nog met 600 pk af in de topklasse, maar tegenwoordig noemen we dat een instapper. Meer vermogen is natuurlijk gaaf, maar er zijn grenzen. Op een gegeven moment heb je gewoon meer paarden dan je banden aankunnen, zeker als de omstandigheden niet ideaal zijn. Omdat de meeste supercarbezitters meer geld dan wijsheid hebben wordt er daarom traction control geïnstalleerd.

Wheelspin

De bestuurder van deze Ferrari 488 Pista in Wassenaar is een van de mensen waar het systeem voor bedoeld is. Op de N44 richting Amsterdam besloot de man de 3,9 liter twin turbo V8 even vol te benutten. Vrijwel meteen slaan de achterwielen door en stapt de kont van de Fezza uit naar links. De bestuurder probeert te corrigeren, maar dirigeert de 488 daarmee doodleuk de andere kant op. Stuurloos ramt de Pista vol tegen een stoeprand en een stuk omheining aan.

Ophanging

Met behulp van een flink ingezoomde video geeft Instagram-gebruiker juniorstrous echter een andere inkleuring aan het incident. Volgens hem begeeft de ophanging het linksachter onder het geweld van 720 steigerende paarden. Dit zou kunnen verklaren waarom de Ferrari zo plotseling de controle verloor. Helaas kunnen we door de slechte kwaliteit niet duidelijk zien of hij gelijk heeft.

Een dag

De auto raakte flink beschadigd bij de crash, maar de bestuurder bleef ongedeerd. Volgens uploader mrexumas had de man de Ferrari nog maar net een dag in zijn bezit. Hij heeft er dus niet lang van kunnen genieten. De N44 werd wegens bergingswerkzaamheden tijdelijk afgesloten. De Ferrari-man is meegegaan naar het politiebureau. Verdere foto's vind je hier.

Algemeen
  • mrexumas