Sukkel schrijft Ferrari F8 Tributo na zes uur af

Een 43-jarige supercarliefhebber was zijn nieuwe aanwinst vrijwel meteen weer kwijt.

Sukkel schrijft Ferrari F8 Tributo na zes uur af

Geduld is een schone zaak. Dat klinkt afgezaagd, maar het is nog steeds een treffende spreuk. Een paar dagen geleden kwam een iets te gretige Duitser daar op een pijnlijk manier achter. De man had maar liefst twee jaar gewacht op zijn nieuwste aanwinst, een grijze, 720-pk sterke Ferrari F8 Tributo ter waarde van ongeveer €360.000. Nadat hij eindelijk de sleutels in handen kreeg kon hij zijn opwinding blijkbaar niet in bedwang houden.

Te gretig

Zes uur na de sleuteloverdacht in Berlijn was het al raak: op de A5 nabij het plaatsje Vogelsberg spinde de Ferrari tegen de vangrail. Een van de achterwielen werd van de wagen gescheurd, waarna de F8 tegen een busje knalde. Volgens de lokale politie stond de supercar nog op zomerbanden en was de weg daarvoor veel te nat. Bovendien zou de bestuurder waarschijnlijk te hard gereden hebben.

Total loss

De schade aan de Tributo is zo groot dat de auto amper te herkennen is vanaf de enige foto die de politie vrijgegeven heeft. We gaan er vanuit dat alle gepersonaliseerde opties die de prijs opgedreven hebben niet kunnen voorkomen dat de auto total loss is. De bestuurder maakt het naar omstandigheden goed. Zijn passagier werd voor lichte verwondingen vervoerd naar een plaatselijk ziekenhuis.

Algemeen
  • Polizeiautobahnstation Bad Hersfeld