Slapende slangen slopen snelle Teslafabriek

Elon Musk heeft weer een milieuprobleem bij zijn Gigafactory in Berlijn. Na de broedende vogels en daarna speciale waterbronnen is het nu een familie winterslapende slangen. Er mogen weer geen bomen omgehakt worden voor de nieuwe fabriek.

Grünheide

Al iets meer dan een jaar bouwt Tesla in de Duitse deelstaat Brandenburg aan een nieuwe Gigafactory. De fabriek die ervoor moet zorgen dat we niet verzuipen in stijgende zeespiegels of stikken in stikstofoxiden, heeft nogal wat tegenwerking van de milieubeweging. Vreemd? Nou ja, het is wel bijzonder om een 'groene' fabriek te bouwen op de plek waar een bos staat.

Het nieuwe probleem voor Tesla heet slangen. De reptielen zijn in winterslaap in het bos, en kunnen dus niet vluchten als er een zaagbrigade met tractoren aan komt rijden. De rechter heeft Tesla opgedragen om onmiddellijk te stoppen met het rooien van bomen op het terrein.

Milieuopzichters en vertegenwoordigers van Tesla moeten nu laten zien dat ze alle voorzorgsmaatregelen hebben genomen om de slangen te beschermen. Als dat gebeurd is, kan het vellen van het bos weer doorgaan. Die Tesla-fabriek komt er gewoon.

Bomen

Mocht u zich afvragen hoe het kan dat er zoveel bomen omgehakt mogen worden, daar heeft Elon Musk een antwoord op. Hij heeft bedacht om drie keer zoveel bomen terug te planten als er worden omgehakt.

Nieuws
  • Brunopress