Ouch! Ferrari 812 Superfast waait van de weg in Engeland

Een 812 Superfast bleek niet tegen storm bestand op een Engelse snelweg. De hyper-GT kwam op zijn dak in de berm terecht.

Ferrari 812 Superfast waait van de weg in Engeland

Een moderne V12 Ferrari is in de beste omstandigheden al een uitdaging om onder controle te houden. Zelfs Jeremy "powahh" Clarkson zei dat de 740 pk-sterke F12berlinetta eigenlijk teveel vermogen had na een ritje op een natte bergweg. Een bestuurder in Engeland werd op een akelige manier met zijn neus op de feiten gedrukt toen zijn 812 Superfast de berm vond tijdens Storm Christoph.

Niet storm-proof

Met standaard 800 pk is de 812 nog een klap krachtiger dan de F12berlinetta die Clarkson al angst aanjaagde. Aan de hand van de tweet van Highways England kunnen we zien wat voor een effect dat heeft in slecht weer. De gitzwarte Ferrari is blijkbaar over een vangrail gestuiterd en uiteindelijk op zijn dak in de berm terechtgekomen. De weg werd uiteindelijk afgesloten om de auto te kunnen bergen.

Afgeschreven

Dankzij die enkele foto is het niet duidelijk hoeveel schade er precies is. We gokken dat de 812 een afschrijvertje is. Highways England ziet er echter de lol wel van in: Storm Christoph 1 - Ferrari 0.

Algemeen
  • Highways England via Twitter