Seizoensfinale Abu Dhabi hele weekend gratis te zien bij Ziggo

Dit weekend kun je nog één keer genieten van het Ziggo-team bij de grote afsluiter van het seizoen van 2021. Vanaf vrijdag gooit Ziggo Sport de poorten open voor alle Nederlandse racefans.

Seizoensfinale Abu Dhabi hele weekend gratis te zien bij Ziggo

De spanning stijgt in de aanloop naar de laatste race van het beste seizoen in jaren. Na vele ups en downs gaan Max Verstappen en Lewis Hamilton op gelijke punten naar Abu Dhabi. Dat hebben we niet meer gezien sinds de finale van 1974, toen Clay Regazzoni en Emerson Fittipaldi allebei met 52 punten naar Watkins Glen gingen. Nu Max Verstappen op overwinningen aan de leiding gaat op overwinningen heeft het er bovendien alle schijn van dat het kampioenschap met een Senna/Prost-achtige actie zou kunnen eindigen.

Gratis te zien

Bij Ziggo mogen ze de rechten dan wel kwijt zijn, maar de zender gaat er met een knaller uit. Volgens directeur Marcel Beerthuizen kunnen ze het niet maken om de zinderende finale achter een paywall te verstoppen:

"Spannender dan de race komende zondag wordt het niet. Van zo’n unieke sportgebeurtenis moet heel Nederland kunnen meegenieten. Vandaar dat wij besloten hebben het raceweekend voor iedereen beschikbaar te maken."

Afscheidsfeest

Dat beperkt zich niet alleen tot de Grand Prix op de zondag. Alle sessies zijn gewoon te zien. Zo kun je nog één keer genieten met het klassieke 'dream team' van Olav Mol en Jack Plooij, voordat Viaplay's internationale bezetting het stokje overneemt.

Van vrijdag 10 december tot en met maandag 13 december zijn alle vrije trainingen, de kwalificatie en de race van de Grand Prix van Abu Dhabi in alle Nederlandse tv-huishoudens gratis te zien, zo valt te lezen op de VodafoneZiggo-site: "Dat kan via Ziggo Sport op kanaal 14, maar ook via de kanalen van Ziggo Sport Totaal, die te verkrijgen zijn bij nagenoeg alle distributiepartijen in Nederland."

Het gaat dus een mooi afscheidsfeestje worden in de studio van Ziggo. Het is echter wel te hopen dat ene M. Verstappen er nog een beetje een feeststemming toe kan voegen. Wil je volgend jaar dan toch Neerlands commentaar? Dan kun je voor de komende drie jaar aanschuiven bij de NOS, die van Viaplay de rechten gekregen heeft voor de komende drie Nederlandse Grand Prix.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool, Formula 1, Mercedes-AMG Petronas F1 Team, Ziggo Sport